Ascó, riu, muntanya, tradició, fires i festes

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Morella rehabilita les presons de l'ajuntament per fer-les visitables

La rehabilitació de les presons suposa un increment en l’activitat turística i cultural de la ciutat

Etiquetes   turisme, morella, els ports

Publicat el10/10/2018

Morella rehabilita les presons de l’ajuntament per fer-les visitables | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Les presons estan a l'edifici de l'ajuntament, el qual compta amb el premi Europa Nostra per la recuperació arquitectònica


Morella posa en marxa la rehabilitació de les presons de l'edifici de l'ajuntament perquè es puguen visitar i conéixer la seua història. El projecte de restauració i contingut del museu compta amb un pressupost de 61.468 euros. Així, les presons incrementaran l'atractiu de l'ajuntament de Morella que es va construir al segle XIV i compta amb el premi Europa Nostra per la recuperació arquitectònica del patrimoni. Cal recordar que aquest edifici combina l'atractiu turístic amb l'ús diari i de servei al públic que té qualsevol ajuntament.

La rehabilitació de les presons suposa un increment en l'activitat turística i cultural de la ciutat. Així, se sumen a la visita conjunta de l'ajuntament amb la Sala del Justícia, la Sala del Consell i la Llotja, i augmentarà la Xarxa de Museus de Morella amb el Castell, la Basílica Arxiprestal, les Torres de Sant Miquel i el museu Temps de Dinosaures.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “les presons són una part molt important d'aquest edifici. Fins ara havien albergat oficines de l'ajuntament però amb aquest projecte es podran visitar i donar a conéixer la història d'aquest edifici del segle XIV”. L'edil ha explicat que “la rehabilitació preveu tant la restauració de les presons com tot el contingut que albergarà amb projeccions audiovisuals i panells explicatius d'aquesta part de l'edifici”. Finalment Querol ha comentat que “el projecte també realitzarà un seguiment arqueològic de l'actuació, particularment de la cel·la originària en la qual es tractaran els grafitis de les parets”.

Les presons de Morella estaven dividides en dues seccions, una per a dones i l'altra per a homes. Aquestos espais es van rehabilitar parcialment l'any 1992 en la restauració que va tindre l'edifici. Així, aquest espai compta amb una cel·la original amb grafitis que la daten del segle XIII. A més, aquestes es van utilitzar fins a la guerra civil espanyola i la dictadura.