Deltaic, turisme responsable i sostenible al Delta de l’Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#9/29/2022#) AND (caducitat>=#9/29/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Mor per electrocució a Vinallop una àliga cuabarrada que retornava a França

L’exemplar, que havia passat l’hivern a Almeria, era objecte de seguiment amb un radiotransmissor GPS

Etiquetes   natura, ocells, aguila cuabarrada, baix ebre, terres ebre, fauna, vinallop, especies protegides

Publicat el7/4/2021

Mor per electrocució a Vinallop una àliga cuabarrada que retornava a França | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Els Agents Rurals han recollit el cadàver d’una àliga cuabarrada (’Aquila fasciata’) que ha mort per electrocució al nucli de Vinallop, al municipi de Tortosa. Segons han detallat en un comunicat a les xarxes socials, es tractava d’un exemplar que era objecte d’un seguiment científic amb radiotransmissor GPS. L’àliga havia nascut a Llenguadoc (França) i havia passat l’hivern a la zona d’Almeria. En el moment de mori estava tornant cap a França. Es tracta d’una espècie protegida i, d’acord amb el projecte de Catàleg de Fauna Amenaçada de Catalunya, pendent d’aprovació, està en perill d’extinció. Segons han recordat els Agents Rurals, l’electrocució és la causa més important de mort no natural d’aquesta espècie.


Per: ACN

Foto: Agents Rurals