TransTerraAlta, una ruta sorprenent
Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya

Millora d'entorns naturals a diversos municipis del Montsią

Les tasques realitzen grącies al Pla d’Ocupació Comarcal del Montsią, que estą en marxa des de fa més d’un mes

Etiquetes   natura patrimoni, montsia, sant jaume enveja, alcanar, la rapita, santa barbara, freginals, la galera

Publicat el19/6/2018

Millora d’entorns naturals a diversos municipis del Montsią | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l Aquestes tasques es realitzen grącies al Pla d'Ocupació Comarcal del Montsią


La Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Montsią estan realitzant diferents tasques de recuperació i preservació de zones d'interčs turķstic i natural, amb actuacions consistents bąsicament en neteja i desbrossada de camins rurals, lleres de rius i altres zones verdes. Sant Jaume d'Enveja, Alcanar, Sant Carles de la Rąpita, Santa Bąrbara, Freginals i la Galera són els municipis d'actuació. Aquestes tasques es realitzen grącies al Pla d'Ocupació Comarcal del Montsią, que estą en marxa des de fa més d'un mes.

Un grup de 5 persones (4 peons i un responsable), que es trobaven en situació d'atur, són les encarregades de dur a terme les actuacions de millora previstes, durant un perķode de 6 mesos com a mķnim. Els integrants reben formació complementąria dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirą suport en la recerca activa de feina, orientació laboral i els farą un seguiment per avaluar la seva situació laboral. Des de l'any 2013, una trentena de persones han participat en els plans d'ocupació impulsats per la Diputació a la comarca del Montsią.

El Pla d'Ocupació del Montsią estą emmarcat amb els Plans d'Ocupació Comarcals que la Diputació impulsa anualment en col·laboració amb els consells comarcals amb l'objectiu de dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Amb els 10 plans previstos per al 2018 es milloraran entorns naturals i urbans de 139 municipis (un 73% del total de municipis de la demarcació) i que proporcionaran feina a 50 persones.
Consell Comarcal del Montsią


Font:  Diputació de Tarragona

Fotos:  Diputació de Tarragona