Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Més de 500 atletes inscrits a la tercera edició de la Ultra Trail Estels del Sud

La Ultra Trail Estels del Sud es disputarà aquest cap de setmana al Massis dels Ports. El dispositiu organitzatiu d’aquesta prova compta amb 250 persones repartides entre els controls, avituallaments, personal sanitari i logístic

Publicat el2/5/2017

Més de 500 atletes inscrits a la tercera edició de la Ultra Trail Estels del Sud | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Més de 500 atletes inscrits a la tercera edició de la Ultra Trail Estels del Sud


La tercera edició de la Ultra Trail Estels del Sud que es disputarà aquest cap de setmana al Massis dels Ports registrarà un nombre de participants superior a l'edició de l'any passat superant el llindar dels 500 atletes inscrits entre les tres distàncies que formen part d'aquesta cita que, any rere any es consolida al calendari català d'ultraresistència i també des del punt de vista internacional atès que atorga punts per a la Ultra Trail Mont Blanc.

Per a aquesta edició de la cursa, el recorregut i les distàncies seran els mateixos que a l'edició del 2016. D'aquesta manera, La Ultra Trail té un traçat de 105, 39 Km amb un desnivell positiu de 5.100 m i una alçada màxima de 1.429,25 que correspon al cim de Caro, un dels referents del Massís dels Ports i de la prova que ja en les seves dues primers edicions, ha exercit d'important dinamitzador de l'activitat al territori donant a conèixer la ruta dels Estels del Sud que té en els refugis d'Arnes, Beseit, Caro, Font Ferrera i Paüls els seus punts de referència.

La Half Trail compta amb un recorregut de 65,26 Km, un desnivell positiu de 3.000 metres i una alçada màxima de 1.245,9 i la Mitja Marató de Muntanya planteja un traçat de 21'62 Km amb 1.100 m de desnivell positiu i 1.026, 4 d'Alçada màxima.

La localitat d'Arnes tornarà a ser el centre neuràlgic de la Ultra Trail Estels del Sud on s'instal·larà tot el dispositiu organitzatiu. Al llarg de la jornada de dissabte dia 5 de maig es procedirà a la recepció dels participants amb el corresponent lliurament de dorsals, revisió de material i briefing informatiu. Dissabte, a les 7 del matí es donarà la sortida a la Ultra Trail i la Half Trail i tres hores després, a les 10, sortiran els participants de la Mitja Marató de Muntanya que hauran de cobrir el recorregut que uneix Arnes i Beseit.

Els trofeus corresponents a la Half Trail Estels del Sud i la Mitja Marató de Muntanya es lliuraran al podi instal·lat a la Plaça de l'Ajuntament d'Arnes dissabte a partir de les 20:30 i diumenge a les 13:30 es farà l'acte de lliurament dels trofeus de la Ultra Trail que tancarà el seu control d'arribada a les 12:00.

El dispositiu organitzatiu d'aquesta prova compta amb 250 persones repartides entre els controls, avituallaments, personal sanitari, logístic, etc. , etc. D'altra banda i per poder posar a l'abast dels esportistes tot el que necessiten per recuperar forces, hi ha entre altres, 1.200 litres de brou, 3.000 litres d'aigua, 5.000 litres de refresc i begudes energètiques, 100 kg de pernil cuit, 50 de fuet, 40 de formatge, 40 de xocolata i 30 de fruits secs entre altres a més de 500 unitats de Recuperat-ion i altres 500 de gels energètics.