Mas de la Cuixota. Activitats tradicionals al Delta de l´Ebre. Serveis turístics

CAT | ES

Més de 200 referències participen al Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2019

El concurs, que s’organitza en el marc de la Festa del Vi de Gandesa, reconeix els vins millor puntuats en els tastos a cegues que realitza el comitè de tast de la DO Terra Alta

Etiquetes   vi, enologia, do terra alta, gandesa, terra alta, terres ebre

Publicat el6/11/2019

Més de 200 referències participen al Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2019 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El passat divendres 31 d'octubre, en el marc de la 32a edició de la Festa del Vi de Gandesa, la Sala de Cinema Societat Unió Gandesana va acollir la cerimònia de lliurament del Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2019. Va lliurar els premis el pregoner de la Festa d'enguany, el comunicador Llucià Ferrer.

Els vins premiats en aquesta edició, la més participativa fins a la data, aconseguint el seu màxim històric de participants amb gairebé 200 referències, han estat:

  • Millor Vi Blanc: Prohom Conceptia 2018, Celler Coma d'en Bonet 
  • Millor Vi Terra Alta Garnatxa Blanca de collita: ex aequoLaFou Els Amelers 2018, LaFou Celler; Herència Altés Benufet 2018, Herència Altés 
  • Gran Vi Terra Alta Garnatxa Blanca: Puresa Garnatxa Blanca Centenari 2016, Celler Cooperatiu de Gandesa Gran 
  • Vi Blanc Terra Alta: L'Avi Arrufí 2017, Celler Piñol Millor 
  • Vi Blanc Brisat: Quatre Vint 2018, Agrícola de Corbera Millor 
  • Vi Rosat: Vallmajor 2018, Celler Batea Millor 
  • Vi Negre: Clot d'Encís Selecció 2018, Sant Josep Vins 
  • Millor Vi Negre amb pas per fusta: El Senyal 2016, Celler Alimara Millor 
  • Vi Negre Criança en bóta de roure: Mil·lennium 2014, Celler Xavier Clua Gran 
  • Vi Negre Terra Alta: Mon Pare 2016, Les Vinyes del Convent Millor 
  • Vi de Licor: Mistela Ca Tibaria Blanc, Celler Josep Vicens 
  • Menció Especial Millor Vi Ecològic: Merian 2018, Cellers Tarroné


Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya


El Concurs de Vins amb DO Terra Alta, que reconeix els vins millor puntuats en els tastos a cegues que realitza el comitè de tast de la DO Terra Alta, ha estat un any més l'avant-sala de la Nit de les Garnatxes Blanques, l'acte més emblemàtic del programa de la Festa del Vi, i que es va celebrar el divendres al vespre al Celler Cooperatiu de Gandesa.

En aquesta 10a edició s'hi han pogut degustar més de 30 vins elaborats majoritàriament amb Garnatxa blanca, la varietat emblema de la comarca, des de vins joves fins a vins amb pas per fusta o vins de licor. La proposta gastronòmica ha anat a càrrec de Vicent Guimerà, xef del restaurant L'Antic Molí d'Ulldecona, guardonat amb una Estrella Michelin.


Per: Redacció

Foto: Cedida


Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya