Ascó, riu, muntanya, tradició, fires i festes

CAT | ES

El Mas d'Edetària Selecció, primer Vi de Finca de la DO Terra Alta

La qualificació de Vi de Finca reconeix el prestigi nacional i internacional que aquest vi ha tingut al llarg d’aquests darrers deu anys

Etiquetes   productes km0, vi, do terra alta, enoturisme, gandesa, terra alta, terres ebre

Publicat el7/2/2020

El Mas d’Edetària Selecció, primer Vi de Finca de la DO Terra Alta | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La finca El Mas d'Edetària, està situada a Gandesa


El Mas d'Edetària Selecció, del celler Edetària (Denominació d'Origen Terra Alta) ha estat reconegut amb la distinció de Vi de Finca pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a proposta de l'INCAVI. Es converteix així en el primer vi de la DO Terra Alta en rebre aquesta qualificació que, a més de les característiques singulars i climàtiques, distingeix els vins de raïms procedents d'una mateixa finca, que segueix uns protocols més exigents per part de la DO pel que fa a producció i rendiments. La qualificació de Vi de Finca reconeix el prestigi nacional i internacional que aquest vi ha tingut al llarg d'aquests darrers deu anys.

La finca, El Mas d'Edetària, està situada a Gandesa, i és la finca on està ubicat el celler. Les parcel·les de vinya qualificades són d'una extensió d'1,18ha i de les varietats Garnatxa Peluda, Garnatxa Fina i Carinyena. Són les vinyes que envolten el celler, vinyes velles que representen la màxima expressió del terrer i la mediterraneïtat dels vins d'Edetària.

És un honor rebre aquest reconeixement a l'autenticitat i la singularitat de la nostra feina, una feina basada en l'elaboració de vins amb varietats autòctones de vinyes velles en un terrer únic de marcada personalitat”, afirma Joan Àngel Lliberia, responsable d'Edetària.



Trans TerraAlta, una ruta sorprenent


Sobre el vi

El Mas d'Edetària Selecció s'elabora amb Garnatxa Peluda, Garnatxa Fina i Carinyena. Amb una gran i complexa expressió aromàtica, aquest vi transmet el ventall de varietats i la singularitat del sòl de tapàs i tapàs blanc on creixen les seves vinyes. Té una criança de dotze mesos en bóta de roure francès de 500 litres que li permet acaba de matisar harmònicament tot el conjunt. Amb un intens intens color vermell, els seus primers aromes són balsàmics i mentolats. Amb un moviment de la copa apareixen fruites vermelles madures, així com notes a espècies, cacau i fulla de tabac. En boca és potent, sedós, amb tanins rodons i molt integrants. Destaca per la seva complexitat i elegància gràcies a una bona acidesa.


Sobre el celler

El celler Edetària es va construir l'any 2003 envoltant de vinyes, les que avui donen nom al primer Vi de Finca del celler. L'edifici, de línies senzilles i modernes, està ubicat en un paratge únic i perfectament integrat en el paisatge. Tots els elements que l'envolten -les vinyes, la plana de Gandesa, les muntanyes de Pàndols-Cavalls i la serralada dels Ports- es fonen i creen un escenari únic.


Per: Redacció

Foto: Cedida


profisio - fisioteràpia esportiva i per a la salut - Amposta - Joan Lluís Fernàndez (col·legiat 10289)