TransTerraAlta, una ruta sorprenent
Tuga Active Wear

La Mancomunitat Comarcal Els Ports presenta les noves accions dins del projecte Camí de Conquesta

El proper mes de desembre es posarà en marxa oficialment aquest projecte

Etiquetes   turisme, comarca els ports

Publicat el2/11/2018

La Mancomunitat Comarcal Els Ports presenta les noves accions dins del projecte Camí de Conquesta | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l


En les últimes setmanes s'estan portant a terme les diferents accions finals d'un dels projectes més ambiciosos del Pla de Competitivitat Turística dels Ports: el Camí de Conquesta. Aquestes accions veuran la llum el proper mes de desembre amb la inauguració d'aquest l'important projecte.

El GR-331 Els Ports Camí de Conquesta és una ruta senderista circular de 166 km de recorregut, amb 15 etapes senyalitzades que connecta tots els pobles de la Mancomunitat Els Ports. Aquest sender de llarg recorregut, dóna la possibilitat de caminar per tots els racons de la comarca dels Ports, al mateix temps que ofereix la possibilitat de descobrir la seua història i cultura, així com degustar la seua gastronomia.

El projecte turístic Camí de Conquesta consta de 3 fases que s'han dut a terme cadascun dels tres anys del Pla de Competitivitat Turística. En la fase 1 i 2 del projecte es van estudiar els senders existents, es va homologar l'anell circular com a sender de gran recorregut i es van senyalitzar i tematitzar els camins. En la tercera i actual fase, s'han realitzat els últims treballs abans del llançament del producte final.

Aquests treballs finals han sigut entre d'altres, la creació dels diferents continguts, disseny i producció d'una guia senderista, la qual mostrarà tots els elements naturals, paisatgístics, culturals i patrimonials de la comarca dels Ports, seguint el recorregut tematitzat del GR-331. A més, també s'estan elaborant les credencials per als senderistes que vagin a fer la ruta i els segells de cadascun dels pobles, així com la promoció i publicitat d'aquest.

Des de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, s'han assenyalat les diferents línies de producte turístic que envoltaran el projecte: turisme cultural, turisme actiu i la gastronomia. El seu president, Toni Ripollés, ha volgut «animar a tota la gent perquè conegui els paisatges espectaculars que tenim a Els Ports». Ripollés, també ha volgut «agrair a totes les persones que han participat en aquest pla que ha sigut tot un èxit».

D'altra banda, la coordinadora del Pla de Competitivitat Turística, Mònica Segura, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa. «Els Ports és una terra plena de recursos que hem sabut transformar en productes turístics, com és el GR-331, Camí de Conquesta, en els quals s'ha de seguir treballant». «Treballar en xarxa amb tots els ajuntaments de la Mancomunitat ha sigut clau en el desenvolupament del Pla de Competitivitat Turística Els Ports», ha assegurat la coordinadora.


La Mancomunitat Comarcal Els Ports presenta les noves accions dins del projecte Camí de Conquesta | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l Presentació de les accions aquest matí. Foto: Cedida