suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES

Lluisma Mas i Gemma Colomé s’imposen a la Mitja Marató de la Fageda

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi La Sénia va celebrar, aquest passat diumenge, la segona edició de la Mitja Marató de la Fageda i la novena edició de la Pujada a Pallerols

Publicat el24/4/2017

Lluisma Mas i Gemma Colomé s’imposen a la Mitja Marató de la Fageda | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Lluisma Mas i Gemma Colomé, guanyadors de la II Mitja Marató de la Fageda 


ESPORTS.- La Diada de Sant Jordi va ser ahir doblament festiva a La Sénia. A més de ser una jornada on el protagonistes van ser els llibres i les roses, l'esport i en concret l'esport a la muntanya, van ser-hi ben present amb la celebració de la II Mitja Marató de la Fageda (17'8 km i 870 md+), puntuable al Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre i la IX Pujada a Pallerols (12,3 km i 570 md+).

A diferència de l'any passat en que el fred i el fort vent van ser un dels fets destacats de l'esdeveniment, els més de 250 participants entre la cursa i la marxa van poder gaudir ahir d'una jornada amb sol i força calor. A les nou del matí els corrdors sortien puntualment des del Camp Municipal d'Esports de la Sénia i els esperava un tram d'asfalt fins al Povet del Torril que els portaria, en una ascensió constant, als Tres Castells, un mirador excepcional de tota la plana. Quedaven uns pocs metres per arribar a la Carrasqueta, on hi havia el segon dels avituallaments.

Mig quilòmetre separava la Carrasqueta de la font de Pallerol, on el recorregut de la cursa es dividia en dos. Els participants de la Mitja Marató continuaven direcció la Caseta Bernarda, mentre que els de la Pujada a Pallerols, completat ja la meitat del recorregut, emprenien descens fins al punt d'arribada.

El més ràpid va ser Lluisma Mas (Club BTT Montbike Amposta), que va anar primer durant tota la cursa, malgrat que en Lhoussain Abaghad (UEC Tortosa) li va anar guanyant distància, fent que l'entrada a la línia d'arribada fos molt disputada. Un temps d'1:29:31 és el que registrava el corredor de Montbike Amposta, mentre que Abaghad entrava 19 segons després. Pol Vilà, del Club Esportiu l'Areny, s'emportava el tercer lloc amb un temps d'1:32:03.

Gemma Colomé, Sandra Burgués (Borges Trail AAEET Valls) i Paula Espinach ( A.D. Maestrazgo), van ser les tres primeres fèmines a completar la Mitja Marató, amb un temps d'1:52:33, 1:53:16 i 1:59:30 respectivament.

Eva Cris Llobat (Club BTT Montbike Amposta), es va endur el quart lloc a la general i es manté líder del Circuit amb 416 punts, seguida de Paula Espinach (381 punts) i Heura Piñol (360 punts).

Lluisma Mas, completades 6 de les 16 proves del Circuit, encapçala la classificació amb 510 punts. Vicent Herrera (CE La Foradada) amb 340 punts i Pere Llinares (Cenotes Labnaha) amb 261 punts.

La categoria júnior va compartir recorregut de la Mitja Marató amb quatre participats. Aquests són els resultats:

  • Germán Prades Monfort 1:41:19 
  • Carlos Romero Gómez 1:50:09 

  •  Ane Fernández Menchaca 1:42:43 
  • Bárbara López Antó 1:43:45

Dels sis cadets que van finalitzar els 12,3 km de la Pujada a Pallerols, van guanyar la prova Magi Margalef Grifoll (1:10:47) i Aida Accensi Pellisa (1:46:26).

El Circuit té la pròxima cita el 14 de maig a Alfara de Carles, amb la vuitena edició de la Cursa Panxampla.


Galeria de fotos de la II Mitja Marató de la Fageda i IX Pujada a Pallerols. La Sénia. 23/4/2017


Lluisma Mas i Gemma Colomé s’imposen a la Mitja Marató de la Fageda | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Participants de la II Mitja Marató de la Fageda i de la IX Pujada a Pallerols


Comentaris