Tuga Active Wear

CAT | ES

La Volta Ciclista a Catalunya tornarà a pujar al Port 26 anys després

La Volta Ciclista a Catalunya tornarà al cim més alt de les Terres de l’Ebre en la seva 97a edició que es disputarà entre els dies 20 i 26 de març. L’acord de la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Tortosa amb els organitzadors de l’esdeveniment esportiu farà possible la inclusió d’aquest tram, fins Lo Port, el dia 24 de març.

Publicat el23/11/2016

La Volta Ciclista a Catalunya tornarà a pujar al Port 26 anys després | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...         Lo Port  | Foto: EbreActiu.cat


La Volta Ciclista a Catalunya tornarà al cim més alt de les Terres de l'Ebre en la seva 97a edició que es disputarà entre els dies 20 i 26 de març. L'acord de la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Tortosa amb els organitzadors de l'esdeveniment esportiu farà possible la inclusió d'aquest tram, fins Lo Port, el dia 24 de març. Aquesta serà la cinquena etapa de la Volta Ciclista a Catalunya en la seva edició de 2017 i, per les seves característiques, jugarà un paper decisiu en el desenllaç de la competició.

La sisena etapa de la Volta tindrà lloc al dia següent, 25 de març, amb sortida a la ciutat de Tortosa. D'aquesta manera, les Terres de l'Ebre i el perfil orogràfic i paisatgístic del Delta cobraran protagonisme alhora que acolliran durant dos dies un esdeveniment esportiu de primera fila que mobilitzarà unes 650 persones i que tindrà un destacat impacte econòmic.

La zona del Portell, al Mont Caro, popularment conegut com Lo Port, va ser final d'etapa els anys 1985 i 1991 amb victòries dels ciclistes colombians Alirio Chizabas i Lucho Herrera. 26 anys després, el cim més alt de la demarcació tornarà a ser escenari d'una prova de la Volta.

La Diputació de Tarragona, juntament amb l'Ajuntament de Tortosa, han apostat decididament per recuperar aquest emblemàtic escenari com a part del traçat de la Volta Ciclista a Catalunya i han contribuït a fer-ho possible. La Diputació, a través d'un conveni amb l'organització, hi fa una aportació de 35.000 euros per a la celebració de l'edició de 2017. A través del Servei de Carreteres, d'altra banda, la Diputació s'ha fet càrrec del condicionament de la pintura de la via dels treballs de millora dels darrers tres quilòmetres, amb una intervenció conjunta de la Diputació, que fa una aportació de 50.000 euros, i de la Generalitat amb 28.000 euros. La materialització d'aquests treballs han estat determinants per a garantir la disputa de la prova. Des de l'any 2013, la Diputació col·labora amb la Volta Ciclista a Catalunya a través de convenis per a l'organització de diferents proves als seu pas per les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. L'Ajuntament de Tortosa, de la seva banda, hi ha fet una aportació de 10.000 euros per aquesta edició.

L'etapa que inclou l'ascens al Port té una distància total de 182 Km. durant els quals els participants de la 97a Volta Ciclista a Catalunya hauran d'afrontar trams de muntanya amb pendents de fins a un 15% de desnivell. L'organització calcula que en la seva 97a edició, entre 23 i 24 equips prendran part a la Volta Ciclista a Catalunya, amb vuit corredors cadascun.

El president de Volta a Catalunya, Ruben Peris, ha agraït el suport de la Diputació, Generalitat i Ajuntament, ja que “sense el suport de l'administració no seria possible aquest important esdeveniment que porta el nom de Catalunya arreu del món”. La representant de la Secretaria General de l'Esport a les Terres de l'Ebre, Cinta Espuny, ha dit que avui és un dia important per a Tortosa i les Terres de l'Ebre, i ha fet notar que el ciclisme és un dels esports que compta amb més afició en aquest territori. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, de la seva banda, ha expressat la seva satisfacció per poder acollir una etapa de la Volta i ha volgut destacar l'efecte multiplicador que tenen els recursos públics que s'hi destinen. El president de la Diputació, Josep Poblet, ha volgut posar en valor la projecció de Tortosa, del Parc Natural dels Ports i de les Terres de l'Ebre en el seu conjunt, i ha recordat la feina compartida amb la Generalitat per millorar la carretera d'accés al Port.


Font: Ajuntament de Tortosa.

Comentaris