Coronavirus, Salut informa

CAT | ES

La Ràpita es prepara per a les jornades gastronòmiques de l'escamarlà

El Vermut de l’Escamarlà, el proper 22 d’abril, donarà el tret de sortida a les jornades gastronòmiques dedicades a aquest producte, que se celebraran fins al 7 de maig

Publicat el7/4/2017

La Ràpita es prepara per a les jornades gastronòmiques de l’escamarlà | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El xef Jordi Vidal i el participant del programa Masterchef Junior, Arnau Bel, durant la demostració de cuina de l’escamarlà


El Col·lectiu de Cuina la Ràpita i la regidoria de Turisme van presentar ahir al matí el proper Vermut de l'Escamarlà i les cinquenes Jornades Gastronòmiques dedicades a aquest producte. La presentació es va fet a l'Espai Gastronòmic del Mercat municipal, i va estar presidida per l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós; la regidora de Turisme, Rosa Anglès; la presidenta del Col·lectiu de Cuina, Imma Bòria; i el secretari de la confraria de pescadors Verge del Carme, Joan Balagué; acompanyats de restauradors locals. A més, durant la presentació, el xef del restaurant Can Batiste, Jordi Vidal, i jove participant del programa Masterchef Junior, Arnau Bel, va fer una demostració de cuina de l'escamarlà, que va despertar els sentits als assistents que després van assaborits els seus plats.

El Vermut de l'escamarlà se celebrarà el proper 22 d'abril al pavelló firal i servirà per donar el tret de sortida a les jornades gastronòmiques dedicades al mateix producte, que s'allargaran fins al 7 de maig i en què hi participaran 11 restaurants de la localitat. A més, per a l'ocasió, Turisme la Ràpita i l'Estació Nàutica del municipi han preparat uns paquets turístics que inclouen els menús de les jornades, allotjament i activitats al delta de l'Ebre, com una ruta cicloturística per les llacunes i una ruta en vaixell per les muscleres.

La regidora de Turisme, Rosa Anglès, va destacar que “totes aquestes iniciatives son fruit del treball conjunt entre els diferents agents privats i l'administració pública, que ens permet promocionar la nostra oferta com a destinació turística gastronòmica i, al mateix temps, desestacionalitzar la temporada turística”.

Per la seva banda, l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, va subratllar que “tots els esdeveniments que organitzem no persegueixen cap altre objectiu que dinamitzar l'economia del nostre poble i, en aquest cas, des de la gastronomia, que és un dels elements diferenciadors de la Ràpita, busquem generar impactes econòmics positius en diferents sectors”.

Durant el Vermut de l'Escamarlà, que arrencarà a les 12 del migdia al pavelló firal, es podran degustar plats com escamarlans saltejats amb shitake portobello i ceba dolça; escamarlans glacejats amb all i oli d'all escalibat i bris de safrà; o all i pebre d'escrita i escamarlans. El tiquet de degustació tindrà un preu de 5 euros i inclourà dos racions i una beguda. A les jornades del 22 d'abril al 7 de maig, els preus dels menús als restaurants oscil·laran entre els 28 i els 40 euros.


La Ràpita es prepara per a les jornades gastronòmiques de l’escamarlà | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Presentació de les Jornades de l’Escamarlà de la Ràpita


suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu