Ascó, riu, muntanya, tradició, fires i festes

CAT | ES

La Ràpita donarà a degustar la cuina del polp i l’arròs en les properes jornades gastronòmiques

Les Jornades Gastronòmiques del Polp i l´Arròs són una evolució de les primeres jornades gastronòmiques celebrades al municipi ara fa 26 anys..

Publicat el4/9/2017

Del 16 de setembre al 12 d'octubre se celebraran a la Ràpita les Jornades Gastronòmiques del Polp i l'Arròs, organitzades per la Regidoria de Turisme amb la participació d'un total de 16 restaurants del municipi. L’objectiu de l'organització és doble, segons destacava la regidora de Turisme, Rosa Anglès, en la roda de premsa celebrada aquest matí a l'Espai Gastronòmic del mercat municipal. “Per una banda, volem promocionar dos productes de qualitat del territori que fusionen mar i terra, i, per l'altra, encetem aquestes jornades quan finalitza la temporada alta per tal d'allargar la campanya turística”, manifestava Anglès.

El preus dels menús oscil·laran entre els 30 i els 40 euros, depenent de l'establiment, i en ells s'hi podran degustar un gran nombre de receptes que, segons Rosa Anglès, “combinen la cuina tant tradicional com innovadora, ja que es tracta de dos productes que ofereixen moltes possibilitats culinàries”. Així, les propostes van des d'un arròs caldós amb llagostins i cloïsses fins un arròs de polp amb falguera; o d'un caneló de polp i llagostí amb crema de bolets a una hamburguesa de polp i salmó amb salsa tàrtara i pa de brioix amb llavors de rosella.

La Ràpita ve celebrant jornades gastronòmiques des de fa 26 anys, primer amb una edició anual i posteriorment ampliant el nombre de cites al llarg de l'any en funció del producte que s'hi vol promocionar, com és el cas de les diferents jornades gastronòmiques dedicades al llagostí, o a la galera o a l'escamarlà, que s'organitzen anualment. En el cas del polp i l'arròs, aquestes jornades són una evolució de les primeres celebrades el mes de setembre d'ara fa 26 anys i aquest fet, segons la regidora de Turisme, “demostra el llarg recorregut que la restauració té en aquest municipi fortament vinculat a la pesca i el sector agroalimentari”.

Per complementar l'oferta turístico-gastronòmica d'aquestes jornades, l'Estació Nàutica de la Ràpita ha preparat uns paquetes turístics que sota el nom d'Escapades del polp i l'arròs combinen allotjament, menjar i activitats de turisme actiu a preus especials que van dels 59 als 92 euros.


(Descarregar pdf restaurants i menús de les Jornades Gastronòmiques del polp i l’arròs i Escapades del polp i l’arròs)La Ràpita donarà a degustar la cuina del polp i l’arròs en les properes jornades gastronòmiques | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu