Camarles, lo balcó del Delta de l“Ebre
Montsport, via verda, lloguer de bicicletes, activitats multiaventura i barranquisme

La Rąpita acollirą la primera cursa d’orientació Rogaine Serra del Montsią

Aquesta novedosa prova, organitzada pel Centre Excursionista La Foradada amb la col·laboració de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de La Rąpita ,es durą a terme el prņxim 5 de marē, coincidint amb el IXč Canicrņs de La Rąpita i la Cursa Infantil

Etiquetes   rogaine, curses orientacio, sant carles de la rapita, montsia

Publicat el23/2/2017

La Rąpita acollirą la primera cursa d’orientació Rogaine Serra del Montsią  | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l Presentació aquest matķ de la primera Rogaine Serra del Montsią


Els corredors hauran de participar en equips de 2 a 5 persones aconseguint el mąxim de punts en un temps lķmit de tres hores. Aquesta novedosa prova es durą a terme coincidint amb el IXč Canicrņs de La Rąpita i la Cursa Infantil. La regidora d'Esports, Ąngela Reverté, l'encarregat de la I Rogaine Serra del Montsią, Albert Reverté, i el director de cursa, Joan Zaragoza, han presentat aquest dimecres les proves en una roda de premsa.

La I Rogaine Serra del Montsią substitueix enguany l'habitual prova del Circuit de Curses de Muntanya. “El calendari del Circuit estava molt atapeļt, i algunes curses vam decidir descansar enguany, i en el nostre cas, vam veure adient proposar una competició molt novedosa a les nostres terres, śnic a la zona per les seves caracterķstiques, i que guanya adeptes arreu del món, com és una cursa d'orientació per muntanya”, ha explicat Joan Zaragoza.

Els participants, que competeixen en equips, disposaran d'un mapa que se'ls entregarą 15 minuts abans de la sortida, on apareixen marcades les 30 fites que l'organització distribuirą per un territori d'uns 10 quilņmetres quadrats a la Serra del Montsią. Les fites, tal com quedarą senyalitzat al mapa, tenen diferents puntuacions –entre 3 i 9 punts-, en funció de la dificultat tčcnica i distąncia per arribar-hi. “En el cas de les curses d'orientació és molt important l'estratčgia que tingui cada equip, i no només importa la velocitat, i a més són molt adaptables a tot tipus de pśblic, de manera que la condició fķsica no és el factor determinant que et pugui excloure de la prova”.

La Rogaine comenēarą a les 10 del matķ i els equips interessats a participar-hi tenen fins al proper diumenge 26 de febrer per inscriure's. De moment, hi ha més d'una vintena d'equips inscrits, amb mig centenar de participants. Les inscripcions per al Canicrņs, acaben el 2 de marē, i per participar a la Cursa infantil hi ha temps fins al mateix dia. Podeu trobar més informació de la cursa d'orientació al web rogaineserramontsia.blogspot.com.es i al Facebook Rogaine Serra del Montsią.