Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES

La quarta jornada de la Titan Desert acaba amb una victòria èpica de José Luis Gómez

Gómez Miranda s’escapa des del quilòmetre 5 i finalitza una jornada amb una victòria èpica. Anna Ramírez aconsegueix la seua segona victòria i Ramona Gabriel entra al mateix temps

Etiquetes   esports, btt, josep betalu

Publicat el2/5/2018

La quarta jornada de la Titan Desert acaba amb una victòria èpica de José Luis Gómez | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Foto: TitanDesert.com


Dunes, navegació, desert, chotts ... i arribada a peu de les dunes d'Erg Chebbi, avui la quarta etapa de la Gaes Titan Desert by Garmin ha donat una d'aquestes etapes clàssiques que tant caracteritzen aquesta cursa.

Una cursa que es trencava pràcticament al donar la sortida. I és que José Luis Gómez Miranda, Selu, decidia emprendre la gran aventura de recórrer escapat tota l'etapa. Ramón Sagués el seguia a un minut de distància al quilòmetre 21 i el grup, en el qual rodava el líder Josep Betalú, es mostrava tranquil; al quilòmetre 40 la distància que perdia respecte al primer classificat era ja de nou minuts.

Aquesta quarta etapa ha resultat propícia per a la navegació. Molts són els ciclistes que han sortit de la ruta traçada per l'organització per intentar retallar distància. Bou diverses vegades, Sagués, Tamayo ... però en tots els casos els intents han resultat infructuosos i veien com Selu s'escapava de forma irremeiable fins a la victòria després de recórrer la majoria de l'etapa en solitari, arreglant en part la dura primera part de carrera que havia sofert i que l'ha allunyat dels primers llocs.

El líder, Josep Betalú, de l'equip Doctore Bike Team - BMC, cap a un final d'etapa d'infart a l'adonar-se que tenia per darrera als seus principals rivals. Arribava a menys de tres minuts respecte a Miranda, però infligia un altre bon mos a la general. Ara controla la cursa amb 12'22 "respecte a Guillem Muñoz (TBellés-Canondale Gaes) i Moisés Dueñas, que participa en aquesta Titan sense assistència ni mecànica ni de fisioteràpia.

La cursa entre les fèmines no ha tingut transcendència en la classificació general. La líder Ramona Gabriel, i la segona classificada i principal rival per a la victòria final, Anna Ramírez, han rodat juntes des del principi fins al final. S'han marcat mútuament durant els 95 quilòmetres d'avui i de nou ha estat Ramírez, tal com va passar ahir, la qual s'ha imposat en l'esprint final per arribar primera a la meta. D'aquesta manera es reparteixen dues a dues les victòries d'etapa i són els mateixos 5'27 '' segons el temps que les separen. Presumiblement demà serà el dia clau.

Els corredors afrontaran demà una de les etapes més esperades, la Garmin, en la qual l'organització no facilita tracks, sinó punts de pas obligatoris i els corredors han d'utilitzar la navegació per recórrer-la en el menor temps possible. Com a novetat en aquesta edició els 20 primers homes i 3 primeres dones partiran el solitari i en ordre de classificació general separats per 30 segons. A més, els primers a arribar comptaran amb bonificacions.


Font: TitanDesert.com


suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu