Benifallet, un paisatge que enamora

CAT | ES

La Moleta del Remei i la Casa O’Connor fora de servei per tasques anuals de manteniment

El poblat ibèric i l’edifici modernista d’Alcanar tornaran a obrir al públic durant les pròximes setmanes

Etiquetes   turisme, alcanar, montsia

Publicat el19/2/2018

La Moleta del Remei i la Casa O’Connor fora de servei per tasques anuals de manteniment | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Casa O’Connor- Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers d'Alcanar (Montsià)


Des d'aquest passat dijous, el poblat ibèric de la Moleta del Remei i la Casa O’Connor- Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers d'Alcanar (Montsià), estaran tancats al públic durant les pròximes setmanes per poder fer tasques anuals de manteniment.

La Moleta del Remei

La Moleta del Remei és un dels jaciments ibèrics més importants de Catalunya. Fou declarat monument històric-artístic l'any 1979. Es construí, juntament amb cinc jaciments més de la zona, molt abans de l'arribada dels ibers, possiblement per gent que arribava del Baix Aragó i que pretenia establir relacions comercials amb els fenicis que freqüentaven les nostres costes. Amb els seus 4.000 m2 és un dels assentaments més grans de tot el nord-est de la península Ibèrica durant aquest període preibèric, i acollia una comunitat d'unes 500 persones, molt nombrosa per als estàndards del moment.

El nom d'aquest jaciment ve motivat per la proximitat a l'Ermita del Remei, dedicada a la patronadel municipi, la Mare de Déu del Remei. Un edifici religiós de visita obligada i que es caracteritza, especialment, pels colors mediterranis de les teules de la cúpula.La Casa O'Connor

La Casa O'Connor és un edifici senyorial d'estil modernista, que acull el Centre d'Interpretació de la Cultura dels Ibers. S'hi mostra el desenvolupament de les comunitats de la zona a l'Edat del Ferro a partir dels materials arqueològics originals pertanyents als jaciments de Sant Jaume – Mas d'en Serrà i la Moleta del Remei.

La casa acull una exposició permanent de 160 peces originals provinents dels jaciments, entre les quals en destaca una vaixella de cerimònies indígena única a Catalunya.

La Casa O'Connor era la vivenda d'una de les famílies de grans propietaris d'Alcanar al segle XIX, és per això que conserva en el seu interior pintures modernistes que ens expliquen com vivien les famílies benestants de l'època. Amb tot l'edifici per si sol i la seva decoració mural són una mostra excel·lent del modernisme, que juntament amb l'exposició i un audiovisual també permeten al visitant endinsar-se en la història més recent d'Alcanar.


profisio - fisioteràpia esportiva i per a la salut - Amposta - Joan Lluís Fernàndez (col·legiat 10289)