Camarles, lo balcó del Delta de l´Ebre
Ja pots subscriure´t al butlletí electrònic d´EbreActiu

La mel de bruc de Muria BIO, guanyadora del III Concurs Nacional de Mels

El concurs, organitzat per l’Asociación Española de Apicultores, es va celebrar aquest passat cap de setmana a Azuqueca de Henares (Guadalajara)

Etiquetes   gastronomia, el perello, baix ebre

Publicat el7/2/2018

La mel de bruc de Muria BIO, guanyadora del III Concurs Nacional de Mels | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l


La mel de bruc de la gamma ecològica de Muria BIO ha estat la guanyadora del primer premi de l’apartat de ’Mels fosques’ del III Concurs Nacional de Mels, organitzat per la Asociación Española de Apicultores, en el marc de les VI Jornades Apícoles, celebrades aquest cap de setmana a Azuqueca de Henares (Guadalajara).

Rafel Muria, president de Mel Muria i encarregat de recollir el guardó, ha destacat que “aquest premi té per a nosaltres un significat especial tant per la representativitat de qui l’atorga, la Asociación Española de Apicultores, com pel reconeixement que comporta a la qualitat de les nostres mels”. Segons Muria, “participar en aquest concurs requereix complir uns requisits exigents. Per això, aconseguir el primer premi en la categoria de ‘Mels fosques' ens omple de satisfacció i recolza la bona feina que realitzem a Mel Muria”.

Cal remarcar que al Concurs Nacional de Mels només poden presentar-s'hi apicultors de forma individual o associada que compleixin la normativa de qualitat vigent sobre la mel. A més, una de les exigències per participar en el Concurs és que la mel sigui de la collita de la darrera campanya i amb origen al territori espanyol. La mel de bruc ecològica de Muria BIO, guanyadora del primer premi de ‘Mels fosques', va competir en el concurs amb més de seixanta marques de mel de tot l’estat espanyol i es van atorgar premis a les següents categories: mels clares, mels àmbar i mels fosques.

La mel de bruc és una de les 11 varietats de la col·lecció de mel ecològica Muria BIO. També formen part de la col·lecció el pol·len natural i les varietats de castanyer, bosc, mil flors, eucaliptus, muntanya, farigola, cantueso, taronger, acàcia i romaní.

La gamma de mels Muria BIO es complementa amb una col·lecció de Xarops i suplements alimentaris/ Gamma de xarops de pròpolis i suplements alimentaris i una col·lecció de 12 varietats de Mels de Sabors, escollida Millor Producte BIO a l’edició de BioCultura Barcelona 2016 entre més de 18.000 referències de productes ecològics.