Montsport, via verda, lloguer de bicicletes, activitats multiaventura i barranquisme

CAT | ES

La Generalitat i l'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja impulsen l'embarcador fluvial

La reforma i la nova gestió de l’embarcador de Sant Jaume d’Enveja han de potenciar l’activitat turística, els esports nàutics i convertir la infraestructura en un espai d’ús ciutadà. Les obres començaran a la tardor i suposen una inversió de 85.000 euros.

Publicat el4/7/2016

La Generalitat i l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja impulsen l’embarcador fluvial | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Ricard Font i Joan Castor aquest matí en la signatura del conveni | Foto: Ports de la Generalitat

La reforma i la nova gestió de l'embarcador de Sant Jaume d'Enveja han de potenciar l'activitat turística, els esports nàutics i convertir la infraestructura en un espai d'ús ciutadà. Les obres començaran a la tardor i suposen una inversió de 85.000 euros.


El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, i l'alcalde de Sant Jaume d'Enveja, Joan Castor, han signat aquest dissabte un conveni de cooperació per impulsar l'embarcador de Sant Jaume d'Enveja (Montsià). El conveni tindrà una vigència de 5 anys, prorrogable en períodes de 5 anys, fins a un màxim de 30 anys. La Generalitat farà la reforma de les instal·lacions a la tardor i continuarà com a titular de l'embarcador. L'ajuntament, un cop renovada la infraestructura, es farà càrrec de la gestió, el manteniment, la conservació, la neteja, el subministrament de serveis i, a més, s'encarregarà de la vigilància i la seguretat a través de la Policia Local.

L'embarcador de Sant Jaume d'Enveja és un dels quatre embarcadors fluvials que gestiona Ports de la Generalitat al riu Ebre. Aquest conveni ha de permetre adequar la infraestructura i integrar-la al passeig fluvial de l'Ebre com a espai per fer activitats ciutadanes. Així mateix, s'ha de dinamitzar la gestió de la zona amb nous usos que potenciïn el turisme i la pràctica d'esports nàutics com ara el rem o el piragüisme que generin una impacte socioeconòmic en el territori.


Tres mesos de treball

El projecte per reformar l'embarcador de Sant Jaume d'Enveja s'adjudicarà la setmana vinent. Les obres que tindran un termini d'execució de tres mesos es preveuen fer a la tardor per un import de 85.000 euros. L'actuació està inclosa en el Pla d'inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat.

Les obres consistiran amb la remodelació de la línia d'atracada per a les embarcacions i l'adequació de la rampa d'accés dels vaixells al riu. La superfície de terra es pavimentarà i l'espai se senyalitzarà horitzontalment i verticalment. L'embarcador es dotarà de nou enllumenat i norais per amarrar les embarcacions. També es donarà continuïtat al carril bici del passeig fluvial de Sant Jaume, com un nou espai d'ús ciutadà integrat a l'entorn del Delta de l'Ebre.

La Generalitat i l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja impulsen l’embarcador fluvial | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Embarcador de Sant Jaume d'Enveja | Foto: Ports de la Generalitat

Comentaris