Tasta la Cultura de l’Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/6/2021#) AND (caducitat>=#12/6/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La DO Terra Alta qualifica d’espectacular la verema d’enguany

La sequera d’enguany li que atorga al raïm una excel·lent qualitat, ja que les vinyes velles de varietats autòctones estan acostumades a aquesta falta d’aigua

Etiquetes   gastronomia km0, terra alta

Publicat el18/10/2018

La DO Terra Alta qualifica d’espectacular la verema d’enguany | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Amb més del 70% veremat, la Denominació d'Origen Terra Alta qualifica d'“espectacular” la verema 2018, tant des del punt de vista de la qualitat com de la quantitat, gràcies principalment a les pluges de primavera que han ajudat a mantenir el raïm en excel·lents condicions fins a la verema.

Dels 25 milions de quilos veremats, més d'un terç són de Garnatxa blanca, amb 10 milions de quilos de raïm. La resta de varietats collites fins ara són Macabeu, Garnatxa negra, Syrah, Ull de Llebre i Merlot, i tot just ara es comença a collir la Carinyena, la varietat més tardana de les recomanades per la DO Terra Alta.

Malgrat que la producció serà excepcional, no ho serà tant com s'esperava, ja que hi ha zones de la comarca on no ha plogut gaire. Això, sumat a la falta de reg, ha fet que les vinyes hagin patit bastant i el raïm no hagi aconseguit el pes que s'esperava. Tanmateix, aquesta sequera és també la que atorga al raïm una excel·lent qualitat, ja que les vinyes velles de varietats autòctones estan acostumades a aquesta falta d'aigua.

D'altra banda, pel que fa als controls de producció posats en marxa enguany per la DO Terra Alta per vetllar per la traçabilitat i aconseguir més valor afegit per als seus vins, els rendiments mitjans de les finques controlades durant els aforaments s'estan adaptant adequadament al potencial màxim admès per la DO, que és de 8.000 quilos/hectàrea en les varietats negres, i 10.000 quilos/hectàrea pel que fa a les blanques, vetllant així també pel desenvolupament sostenible de la zona de producció.