TransTerraAlta, una ruta sorprenent
Camarles, lo balcˇ del Delta de l┤Ebre

La DO Montsant viatja aquest mes a Su´ssa i la Xina

El desplašament servirÓ per a organitzar una sŔrie de tastos professionals dirigits a estudiants, sommeliers i periodistes dels dos pa´sos

Etiquetes   Gastronomia, Vins, DO Montsant, Falsert

Publicat el10/11/2017

La DO Montsant viatja aquest mes a Su´ssa i la Xina | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l Andrew Jefford, periodista de la prestigiosa publicaciˇ internacional Decanter, va visitar la setmana passada la DO Montsant


La Denominaciˇ d'Origen Montsant continua treballant els principals mercats exteriors a on es comercialitzen els seus vins per tal d'afermar la seva imatge de marca mÚs enllÓ de les nostres fronteres. Aquest mes de novembre, la DO Montsant viatjarÓ fins a Su´ssa i la Xina per organitzar una sŔrie de tastos professionals dirigits a estudiants, sommeliers i periodistes dels dos pa´sos.

El proper dilluns dia 13 arrencaran els tastos a Su´ssa. Es tracta d'una acciˇ conjunta de la DO Montsant i l'ICEX Su´ssa que s'emmarca en un pla de promociˇ de dos anys de durada, i que tÚ com a objectiu potenciar la imatge i la qualitat de la DO Montsant en els programes d'educaciˇ de la Swiss Hotel Management Schools. Al llarg de 10 dies es portaran a terme 7 tastos de zonificaciˇ a diferents escoles d'hostaleria repartides per tot el paÝs (Lucerna, Thun, Chur, Zurich, Glion, Ginebra i Bluche), i a cada tast podran assistir-hi entre 40 i 60 alumnes. Els tastos seran dirigits pel periodista, tastador i consultor David Schwarzwńlder, un expert en els mercats internacionals i colĚlaborador habitual de l'ICEX.

Pel que fa a la Xina, la data escollida ha estat el 25 de novembre. Aquell dia, 25 sommeliers, professionals i periodistes participaran, a l'hotel W Shanghai ľ The Bund, d'un tast que constarÓ de dues parts: un tast de tipificaciˇ de garnatxes i carinyenes, i un tast de zonificaciˇ amb mostres de les microvinificacions que s'estan portant a terme al Centre Tecnol˛gic del Vi (VITEC). Aquest tast permetrÓ provar garnatxes i carinyenes de les diferents zones de la DO Montsant per tal de donar a conŔixer tota la seva potencialitat.


Decanter visita la DO Montsant

Seguint amb aquesta mateixa lÝnia de treball dels mercats exteriors, Andrew Jefford, periodista de la prestigiosa publicaciˇ internacional Decanter, va visitar la setmana passada la DO Montsant. En Jefford va poder conŔixer de primera mÓ els vins de la DO, aixÝ com el seu paisatge i les seves singularitats.

Al llarg del matÝ es van organitzar diferents tastos de zonificaciˇ sobre el terreny, permetent aixÝ que el periodista tastÚs els vins elaborats a les zones que trepitjava en cada moment. Al llarg de la tarda va poder tastar tambÚ un bon grapat de vins blancs i negres de la DO Montsant, tot compartint opinions amb alguns dels productors de la DO. Un sopar institucional amb els membres del Consell Regulador va posar punt final a una visita que s'emmarca dins les diferents missions inverses que la DO Montsant ve portant a terme al llarg dels dos darrers anys amb l'objectiu final de donar a conŔixer la riquesa vitivinÝcola de la denominaciˇ d'origen i l'ampli ventall de matisos que provenen de les varietats aut˛ctones i de la diversitat de microclimes i s˛ls presents al territori.