Ascó, riu, muntanya, tradició, fires i festes

CAT | ES

Josep Betalú guanya la seva quarta Titan Desert

Josep Betalú s’ha proclamat guanyador de la Titan Desert 2019, aconseguint així la quarta victòria en aquesta prova de BTT, la més dura de món, i que s’ha disputat al Marroc del 28 d’abril al 3 de maig.

Etiquetes   activitats outdoor, btt, josep betalu, titan desert

Publicat el3/5/2019

Josep Betalú guanya la seva quarta Titan Desert | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Josep Betalú en el moment de proclamar-se guanyador de la Titan Desert 2019 (foto de Titan Desert)


El ciclista ampostí Josep Betalú de l'equip Viocarm-Kh7-Pasion Mx s'ha proclamat avui guanyador de la Titan Desert 2019 que es disputa a terres marroquines en la que es considera la cursa de BTT més dura del món amb 640 Km en 6 etapes, que li han ocupat un total de 18 hores i 12 minuts pedalant per terrenys pedregosos i d'arena del desert.

Amb la del 2019, Betalú ja ha aconseguit 4 victòries absolutes de la prova, igualant-se a Roberto Heras. Josep Betalú partia com a clar favorit després d'aconseguir la victòria en les 3 darreres edicions i no ha fallat. A l'edició d'enguany, dels 625 corredors que van prendre la sortida, 594 han pogut finalitzar la prova.

Josep Betalú guanya la seva quarta Titan Desert | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Josep Betalú a l'etapa 5 de la Titan Desert 2019 (foto de Titan Desert)


Victòria a la regularitat

La Titan Desert 2019 va començar el passat 28 d'abril a la població de Merzouga, en una etapa de 109 Km que Betalú va guanyar, situant-se líder provisional. A la segona etapa entre Merzouga i Ouzina, de 105 Km, va quedar segon, perdent el lideratge. La tercera etapa entre Merzouga i Ouzina de 118 Km va estar neutralitzada (sense classificació oficial) degut a la mort del ciclista Fernando Civera per una fallada cardíaca mentre es disputava la segona etapa.
A partir d'aquí Betatlú ha guanyat les 3 etapes que quedaven: la quarta entre Merzouga i M'ssici de 119 Km, la cinquena entre M'ssici i El Jorf de 125 Km i la sisena i última de El Jorf a Maadid amb 65 Km.

Tot i aquests excel·lents resultats en totes les etapes, el ciclista ebrenc, no s'ha pogut relaxar perquè els que l'han acompanyat al podi final, Guillem Muñoz i Moisés Dueñas, l'han seguit de molt prop a totes les etapes.


Ascó, riu, muntanya, tradició, fires i festes


suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu