Hotel Restaurant La Fàbrica de Solfa. Beseit. Una cuina moderna i atrevida basada en la tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#9/25/2021#) AND (caducitat>=#9/25/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La IGP Clementina de les Terres de l'Ebre preveu una campanya amb més producció

Es preveu un increment del 25% de la producció respecte a l’any passat, que va ser un mal any. Les poques pluges dels darrers mesos faran que el calibre del fruit siga una mica més petit

Etiquetes   de la terra, cítrics, taronges, mandarines, clementines, montsia, baix ebre, terres ebre, IGP clementina Terres Ebre

Publicat el3/11/2020

La IGP Clementina de les Terres de l’Ebre preveu una campanya amb més producció | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Segons les previsions, es calcula que enguany a les Terres de l'Ebre es colliran 10,000 tones de mandarines


La clementina de les Terres de l'Ebre és un híbrid entre la mandarina comuna i la taronja amarga que resulta més saborosa i dolça. D'un color taronja de la pell molt marcat, de més elasticitat, menys gruix d'escorça i una duresa pròpia, són fruits molt equilibrats amb bon sabor, sucosos i d'una dolçor per sobre de l'habitual. Al sud de Catalunya estan reconegudes la IGP Clementina de les Terres de l'Ebre, un distintiu de qualitat, reconegut a escala europea, que es va crear el 2001 però que encara no ha penetrat amb prou força al mercat català.”És una IGP relativament jove que encara no ha arrelat entre els productors del territori. De moment, només el 2% d'aquesta fruita es comercialitza sota el paraigua de la IGP. Per això, cal treballar per seduir productors i ampliar el mercat”, explica Federico Taranzano, president del Consell Regulador. A més, sovint els consumidors catalans associen els cítrics al País Valencià i desconeixen que les Terres de l'Ebre són productores de mandarines i taronges, amb un volum anual mitjà d'unes 200.000 tones.

I mentre dels del Consell Regulador es treballa per consolidar la IGP, la campanya de recol·lecció de cítrics a les comarques del Baix Ebre i el Montsià (les comarques de Catalunya que concentren la producció de clementines i taronges) ha començat aquest passat mes d'octubre marcada pels protocols i les mesures de prevenció estrictes pel coronavirus que garanteixen la seguretat dels treballadors i la qualitat del producte. La collita s'allargarà fins al mes de maig, ben entrada la primavera, i malgrat els problemes de la pandèmia, des de les principals cooperatives de la zona (com per exemple Soldebre de Tortosa o la cooperativa Exportadora d'Agris d'Alcanar) s'encara la temporada amb optimisme. “Preveiem un increment del 25% de la producció respecte a l'any passat, que va ser un mal any. Ara bé, les poques pluges dels darrers mesos faran que el calibre del fruit siga una mica més petit”, explica Federico Taranzano. Segons les previsions, es calcula que enguany a les Terres de l'Ebre es colliran 10,000 tones de mandarines.


Font: Federació Catalana DOP-IGP

Foto: EbreActiu


La IGP Clementina de les Terres de l’Ebre preveu una campanya amb més producció | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

La IGP Clementina de les Terres de l’Ebre preveu una campanya amb més producció | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...