Alt Maestat, Humand Land

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/22/2021#) AND (caducitat>=#10/22/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

L’ICGC ofereix 757 rutes excursionistes i turístiques en 3D

Un nou visor permet recrear els itineraris del portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya

Etiquetes   activitats outdoor, excursionisme, catalunya

Publicat el16/7/2020

L’ICGC ofereix 757 rutes excursionistes i turístiques en 3D | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha publicat el nou visor Rutes de Catalunya en 3D, que proporciona una visualització personalitzada de les 757 rutes excursionistes i turístiques del portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya.

L'eina està pensada per planificar rutes des de casa, que es poden activar i pausar per observar i obtenir detalls. També es pot modificar el punt de vista de l'itinerari triat. Els que disposen de descripció la mostren a l'esquerra de la pantalla, juntament amb les dades de longitud, desnivell, altitud màxima i mínima i perfil del recorregut.

A més, s'hi poden afegir rutes pròpies mitjançant arxius en format .gpx, que és l'estàndard per emmagatzemar rutes recollides amb GPS. A la part superior dreta del visor, el botó “enllaça” recupera tant l'enllaç de la ruta dins del mateix visor com el codi html, que permet inserir la visualització dins d'una finestra en una pàgina web. Un cop triada la ruta, és possible exportar l'animació a un vídeo en format .webm, que es pot visualitzar a Google Chrome. A la part inferior dreta de la pantalla es troba el botó de geolocalització, que ubicar el tram en l'escenari.

L'eina té d'altres utilitats com la tria entre diferents mapes base (ortofoto, topogràfic, topogràfic clàssic, relleu i geològic) i capes addicionals d'informació (toponímia, allaus, esllavissades, o híbrid). La cartografia d'allaus i la d'esllavissades tenen com a referència les dades publicades al Butlletí de Perill d'Allaus i a la Base de dades d'esllavissades. Tots aquests són productes de l'ICGC.


Per: Redacció