Cabaña Wake Park. Descobreix una experiŔncia ˙nica a la badia dels Alfacs

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/24/2021#) AND (caducitat>=#10/24/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Horta de Sant Joan acull la segona Tarda Gastron˛mica de lo Rebost Ecol˛gic de les Terres de l'Ebre

Lĺesdeveniment, que va fusionar patrimoni monumental i gastron˛mic, es va centrar en les diferent varietats dĺoli OVE ecol˛gic de les Terres de lĺEbre que van protagonitzar els tasts proposats pel restaurant El Bistrot de Gandesa

Etiquetes   de la terra, oove, produccio ecologica, producte local, terres ebre, horta de sant joan, oli oliva, terres ebre

Publicat el8/7/2021

Horta de Sant Joan acull la segona Tarda Gastron˛mica de lo Rebost Ecol˛gic de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


L'Associaciˇ Lo Rebost Ecol˛gic de les Terres de l'Ebre va realitzar aquest passat dimarts 6 de juliol la seva segona Tarda Gastron˛mica, organitzada per a promocionar l'oli OVE que es produeix en ecol˛gic a les Terres de l'Ebre i per a recolzar la Venda de Proximitat.

L'esdeveniment es va celebrar al Convent de Sant Salvador d'Horta de Sant Joan en una perfecta fusiˇ de patrimoni monumental i patrimoni gastron˛mic de Les Terres de l'Ebre. Hi van assistir membres de l'Associaciˇ, que sˇn productors de TTEE que treballen en ecol˛gic i restauradors de TTEE que els hi donen visibilitat, i Amics de Lo Rebost Ecol˛gic que donen suport a l'Associaciˇ.

L'acte es va obrir amb la benvinguda de l'alcalde d'Horta de Sant Joan, en Jordi MartÝn i va comptar amb la intervenciˇ i el suport d'Albert Salvadˇ, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Les Terres de l'Ebre i de Neus SanromÓ, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta. Tot ells van felicitar l'Associaciˇ per la seva iniciativa i la fonamental tasca que estÓ fent per a posar en valor el territori i la gastronomia local.

Tot seguit, el president de Lo Rebost, en Toni Beltrßn i el secretari, en Daniel Montoya van destacar la importÓncia de donar visibilitat als productes ecol˛gics locals i van recordar que l'Associaciˇ tÚ com a objectiu de llarg recorregut que Les Terres de l'Ebre siguin reconegudes a nivell europeu com una destinaciˇ gastron˛mica capdavantera en clau ecol˛gica.

A continuaciˇ, els productors d'oli OVE membres de Lo Rebost Ecol˛gic van presentar breument els seus productes i van remarcar la necessitat d'incrementar el coneixement sobre les diferents varietats d'oli OVE del territori. TambÚ van subratllar la importÓncia d'experimentar amb cadascuna d'elles per a trobar noves i sorprenents combinacions, tant als espais de restauraciˇ com a la cuina de casa.

Els assistents a la Tarda Gastron˛mica van poder gaudir d'uns saborosos tastets preparats per l'equip del restaurant El Bistrot de Gandesa, que sˇn tambÚ membres com a restauradors de Lo Rebost. Cada plateret va ser elaborat utilitzant com a ingredient una varietat d'oli OVE ecol˛gic diferent: Escalivada amb boquerˇ, amb oli OVE d'arbequina d'Oleum Naturale (Rasquera); Hummus d'alfÓbrega amb cruixent de pebrot, amb oli OVE de sevillenca d'Oli Coll de l'Alba (Camarles); Picadillo d'hortalisses amb enciam, amb oli OVE d'empeltre de Rius d'Or (La Fatarella); Ceviche de verat, amb oli OVE de morruda dĹOli Coll de l'Alba; Terrina de corder, amb oli OVE de picual d'Identitat EVOO (Horta de Sant Joan); i Taronja osmotitzada amb estŔvia i garrofÝ, amb oli OVE de farga de BiopaumerÓ (Rasquera). Els ingredients principals que es van fer servir per a les elaboracions dels plats eren tambÚ d'altres membres de l'Associaciˇ, tambÚ afiliats a la Venda de Proximitat: les fruites i verdures de L'Horta de Carme (Camarles); el pa d'Ecoespelta (Roquetes); i el miso de Kensh˘ (L'Ampolla).


Horta de Sant Joan acull la segona Tarda Gastron˛mica de lo Rebost Ecol˛gic de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Van acompanyar l'Ópat els vins de BiopaumerÓ (Rasquera) i de Cellers TarronÚ (Batea), una infusiˇ freda d'herba llimona, menta i mariallu´sa d'Ecoherbes (L'Ampolla) i un refresc preparat amb llima i mel de l'Horta de Carme.

La proposta gastron˛mica que Lo Rebost Ecol˛gic pretÚn impulsar als espais de restauraciˇ que hi formen part passa per quŔ els seus clients puguin gaudir d'un Ópat complert a base de productes ecol˛gics de Les Terres de l'Ebre. Per aix˛, l'Associaciˇ requereix que els restauradors membres incloguin a les seves cartes com a mÝnim un primer plat, un segon plat, i unes postres amb els ingredients principals ecol˛gics i de Terres de l'Ebre i que disposin d'almenys un vi blanc, un vi negre, i una beguda no alcoh˛lica tambÚ ecol˛gics i del territori.

Al llarg de l'estiu, encara es podrÓ gaudir de dues Tardes Gastron˛miques mÚs, dedicades al vi ecol˛gic i a les fruites i verdures ecol˛giques de les Terres de l'Ebre.

Les Tardes Gastron˛miques de Lo Rebost Ecol˛gic s'organitzen amb el suport de la Generalitat de Catalunya per a recolzar la Venda de Proximitat que estÓ regulada, i permet identificar els pagesos catalans que venen ells mateixos els seus productes al p˙blic, segons el Decret 24/2013. 

L'Associaciˇ Lo Rebost Ecol˛gic de Les Terres de l'Ebre neix amb l'objectiu de posicionar les Terres de l'Ebre com una destinaciˇ de referŔncia pel turisme gastron˛mic en clau ecol˛gica. L'Associaciˇ estÓ formada per productors i elaboradors de Terres de l'Ebre que treballen en ecol˛gic i per espais de restauraciˇ del territori que utilitzen els seus productes a les seves elaboracions per donar-los visibilitat.


Per: Redacciˇ

Fotos: Cedides