XXII Festa de l´Oli de la Fatarella. Del 4 al 5 de desembre 2021

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#11/30/2021#) AND (caducitat>=#11/30/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El Govern renova l’aplicació gratuïta AireCat, per conèixer la qualitat de l’aire

L’apli permet conèixer la qualitat de l’aire dels indrets seleccionats, les dades de qualsevol estació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya i activar notificacions personalitzades

Etiquetes   entorn, medi ambient, catalunya

Publicat el27/2/2019

El Govern renova l’aplicació gratuïta AireCat, per conèixer la qualitat de l’aire | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha renovat l'aplicació gratuïta AireCat, que permet consultar tota la informació de la qualitat de l'aire a Catalunya de manera personalitzada. L'apli, disponible en català i castellà, es pot descarregar a l'App Store i a Google Play Store. AireCat ofereix diverses possibilitat d'ús. La principal és que permet geolocalitzar la posició per obtenir dades de la qualitat de l'aire d'un indret concret i també confeccionar un llistat d'ubicacions preferides per consultar informació amb agilitat des de la pàgina principal. 


Filtre per estacions i per contaminants

Aquest mode ofereix la consulta gràfica de les dades de les darreres 24 hores dels contaminants ozó troposfèric (O3) i diòxid de nitrogen (NO2), així com dels darrers set dies de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10).

També es pot accedir a la informació de cadascuna de les estacions de mesurament de la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica, repartides per tot Catalunya, i filtrar-les en funció dels contaminants que es vulguin consultar o identificar els punts de mesurament més propers a la ubicació personal.


Notificacions immediates

L'aplicació dona la possibilitat de configurar diverses notificacions, com ara rebre informació en temps real dels diversos contaminants a les zones que es determinin, quan se superin els valors de referència legislats i, també, quan es donin les diferents situacions contemplades en el protocol per alta contaminació. Finalment, es pot obtenir el pronòstic de la qualitat de l'aire a tot Catalunya per al dia en curs i per als següents.

Aquesta actualització de l'apli s'emmarca en el projecte de millora i renovació del sistema de recepció, transmissió i informació de les dades de qualitat de l'aire que ha dut a terme la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic. En aquest marc també s'ha renovat l'entorn web d'informació de les dades de qualitat de l'aire. Venda online productes de la Terra