Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#9/29/2022#) AND (caducitat>=#9/29/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La Generalitat de Catalunya prepara un Pla de Cogestió per la pesca del pop roquer a les Terres de l'Ebre

Amb la participació de científics, pescadors i administració, es vol regular de manera particular i territorial aquesta tradicional pesquera amb cadups i nanses

Etiquetes   productes km0, terres ebre

Publicat el13/9/2018

La Generalitat de Catalunya prepara un Pla de Cogestió per la pesca del pop roquer a les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, està preparant un Pla de Cogestió per a la pesquera del pop roquer a les Terres de l'Ebre. Amb la participació de científics, pescadors i administració, es vol regular de manera particular i territorial aquesta tradicional pesquera amb cadups i nanses.

La Generalitat de Catalunya està immersa en la confecció del Pla Estratègic marítim de Catalunya, un ambiciós projecte que té com a objectiu reglamentar la relació entre la terra i el mar a Catalunya a partir d'aquest any 2018 i fins al 2030. Aprofitant l'impuls de la Unió Europea a les estratègies marítimes i l'economia Blava, el govern de la Generalitat va aprovar recentment la posada en marxa de la primera estratègia marítima de Catalunya a nivell de polítiques sectorials, protecció de la biodiversitat, benestar de la ciutadania i la governança.

L'encarregat de posar en marxa aquesta primera estratègia marítima serà el Consell Català de Cogestió Marítima, format per diversos sectors com la nàutica d'esbarjo, la construcció naval, les administracions, la pesca i l'aqüicultura, la societat civil, el sector científic i la biotecnologia marina. De moment, ja s'ha establert un primer pla estratègic de 4 anys amb 89 línies d'actuació, algunes de les quals ja s'han iniciat.

Entre aquestes línies d'actuació, destaca l'impuls a la cogestió, actuacions concretes que afecten a pesqueres lligades al territori, com ja es va fer amb la pesquera del sonso l'any 2012 amb molt d'èxit. A través d'aquestes actuacions la Generalitat traspassa la responsabilitat de la presa de decisions a organismes formats per pescadors, científics, ong's i la pròpia administració. En aquest sentit, el primer dels plans de cogestió que afectarà a les Terres de l'Ebre, serà el del pop roquer de nanses i cadups.


Font: La Cala RTVAlcanar, Les Cases i Alcanar-Platja, jardí vora mar