Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Gandesa regularà l'accés a la Fontcalda

El consistori terraltí manté contactes amb l’Ajuntament de Prat de Comte i el Consell Comarcal de la Terra Alta, per trobar la forma de regular els accessos a aquest espai natural

Etiquetes   entorn, turisme, espais naturals, gandesa, terra alta, fontcalda

Publicat el15/4/2021

Gandesa regularà l’accés a la Fontcalda | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Antic balneari de la Fontcalda


L'Ajuntament de Gandesa està treballant en la regulació de l'accés a la Fontcalda, després de la massiva assistència de persones aquesta passada Setmana Santa, un fet que es repeteix els últims anys, sobretot durant els mesos d'estiu. El consistori terraltí manté contactes amb l'Ajuntament de Prat de Comte i el Consell Comarcal de la Terra Alta, per trobar la forma de regular els accessos a aquest espai natural.

L'alcade de Gandesa, Carles Luz, ha assegurat que, en el cas d'establir-se una taxa per accedir-hi, els veïnes i veïnes del municipi estarien exclosos de qualsevol tipus de pagament. “El Santuari de la Fontcalda combina diferents actius, l'ermita amb la Mare de Déu, el restaurant de la Fontcalda i l'entorn paisatgístic i natural. Per tant, haurem de tenir molt de tacte i respecte a les gandesanes i gandesans”, afirma l'alcalde a través del seu compte de Twitter.


La Fontcalda

El riu Canaletes, al seu pas pel Santuari de la Fontcalda, s’estreny formant un petit congost que ofereix un paisatge espectacular. Les aigües, que s’obren pas entre immenses parets de pedra, van formant enormes tolls i piscines naturals que són una temptació per a qui passeja per la zona quan fa calor.

El nom d’aquest paratge es deu a la font termal d’aigua calenta que hi ha al final d’aquesta zona d’estrets. D’aquesta font surt l’aigua mineromedicinal a 25ºC -les aigües contenen clorur, carbonat càlcic, sulfat de magnesi i clorur sòdic-. L'antic balneari era el lloc de peregrinació per als que creien en les qualitats curatives i terapèutiques de les aigües, organitzant romeries que avui dia encara es fan el primer diumenge de maig.

La Fontcalda forma part del terme municipal de Gandesa, tot i que s'accedeix pel terme de Prat de Comte.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho