Roquetes.  Muntanya, ciència i tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/9/2021#) AND (caducitat>=#12/9/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Freginals acull una jornada sobre les construccions de pedra seca

La jornada «Desenvolupament rural de les construccions de pedra seca» tindrà lloc aquest dissabte 15 de desembre

Etiquetes   entorn, pedra en sec, freginals, montsia, baix ebre

Publicat el11/12/2018

Freginals acull una jornada sobre les construccions de pedra seca | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Barraca i marges de pedra seca


El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià organitza la jornada Desenvolupament rural de les construccions de pedra seca, que tindrà lloc el dissabte 15 de desembre a Freginals (Montsià).

Les construccions de pedra en sec són un element patrimonial de gran importància a les nostres comarques. La seva conservació, la preservació de la tècnica de construcció, i la capacitat de donar-li nous usos són claus en l'objectiu de protegir el nostre patrimoni i que aquest esdevingui un actiu en el desenvolupament econòmic de les nostres terres. Fa pocs dies, la tècnica de construcció de la pedra en sec ha estat declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

En aquest àmbit, la jornada vol transmetre per al seu ús el treball del Col·legi d'Arquitectes, de les universitats, entitats de desenvolupament i entitats locals implicades en l'objectiu comú.

El Casal de Freginals acollirà la jornada que començarà a les 10 h amb la presentació a càrrec de Ferran Grau, director territorial del DARP. La jornada és gratuïta però cal inscriure's a través d'aquest enllaç o bé (A/e: leader@leader.cat)


Programa de la JornadaALDOVER