Challenge Cycling Terres de l’Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/26/2021#) AND (caducitat>=#10/26/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Foment demana que el procés de vacunació s'acceleri per salvar la temporada turística

La patronal catalana avisa que un fracàs del sector del turisme en la Setmana Santa i a l’estiu pot provocar la fallida i el tancament de moltes empreses

Etiquetes   turisme, catalunya, covid19

Publicat el19/2/2021

Foment demana que el procés de vacunació s’acceleri per salvar la temporada turística | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El president de la comissió de Turisme de Foment del Treball, Guillermo Vallet, considera “urgent” accelerar el procés de vacunació de la població per no posar en perill la campanya turística d'enguany. “Si els Governs d'Espanya i de la Generalitat no incrementen d'una manera notable el ritme de la vacunació -diu Vallet- davant les amenaces de contagi que representen soques noves com la britànica, el turisme internacional no tindrà confiança en la seguretat sanitària del nostre país”. “Això seria un cop molt dur a l'economia que encara agreujaria més la crisi actual econòmica i social”, afirma Vallet.

El president de la comissió de Turisme de Foment assenyala que “un fracàs del sector del Turisme en la Setmana Santa i també a l'estiu pot provocar la fallida i el tancament de moltes empreses que repercutirà també en el sector serveis i pot causar un increment notable de l'atur”.

Foment del Treball considera que el sector turístic i de la restauració hauria de ser considerat estratègic en aquests moments de crisi econòmica i social. I així queda palès en el seu pes en el PIB que supera el 12% i en el 13% d'ocupació que representa i, per tant, caldria prioritzar la vacuna a les persones vinculades al sector hoteler.


400 mil treballadors i les seves famílies vacunats en una setmana

Per aconseguir aquesta vacunació ràpida i urgent de la població, Foment s'ha posat a disposició del departament de Salut perquè amb la col·laboració de les grans companyies de sectors com l'agroalimentari, el metal·lúrgic , el químic i el de la gran distribució, es pugui vacunar en una setmana 400 mil treballadors i les seves famílies.

El president de la patronal catalana, Josep Sánchez Llibre, ha remarca que “la col.laboració publicoprivada entre Salut i les grans companyies representaria un impuls extraordinari en la vacunació per combatre la crisi sanitària actual i les possibles revifades que puguin derivar-se les noves variants del Covid-19. Si no ho tallem ràpidament, les seves conseqüències econòmiques poden ser molt greus i perjudicar seriosament la supervivència de moltes empreses i el manteniment de molts llocs de treball”.


Per: Redacció

Foto: Pixabay