Roquetes.  Muntanya, ciència i tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/17/2021#) AND (caducitat>=#6/17/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Flora Catalana publica el primer número de la revista digital Milfulles

Aquesta revista, de contingut principalment etnobotànic, té com a voluntat expressa la de reunir, en una sola publicació, articles procedents del món acadèmic, del món associatiu, dels remeiers i fitoterapeutes, i també articles que exposin tradicions i creences procedents de la cultura popular

Etiquetes   natura patrimoni, botanica, flora catalana

Publicat el12/7/2018

Flora Catalana publica el primer número de la revista digital Milfulles | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

L'associació Flora Catalana acaba de publicar el primer número de la revista digital Milfulles, que neix amb la voluntat de reunir, en una sola publicació, articles procedents del món acadèmic, del món associatiu, dels remeiers i fitoterapeutes, i també articles que exposin tradicions i creences procedents de la cultura popular.

FloraCatalana és una associació, sense ànim de lucre, que organitza el treball voluntari de persones que estimen la natura amb la finalitat de recollir informació, tant de caire botànic com etnobotànic, relacionada amb la flora de Catalunya i la cultura que, històricament, s'ha desenvolupat al seu voltant. L'objectiu d'aquest recull és acabar fent-ne una labor social de difusió i conscienciació. Els canals actuals de difusió de l'associació són els següents:

-La Web de l'associació (www.floracatalana.net), que actualment rep al voltant d'uns set milions de visites anuals i que conté una extensa galeria d’imatges obtingudes amb tècniques de fotografia de camp i laboratori. El catàleg de plantes vasculars que ofereix aquesta web ha esdevingut un referent tant per al món universitari com per als aficionats al món de les plantes.

-Les sortides, exposicions i formacions organitzades pels grups locals que FloraCatalana té dispersos arreu del territori català. A aquests canals, i amb la doble finalitat de potenciar la voluntat pedagògica de l'associació i de cohesionar els col·lectius vinculats al món vegetal, s'ha decidit afegir- n'hi un tercer; l'edició d'una revista digital que es vol difondre per tot el territori català.

Aquesta revista, de contingut principalment etnobotànic, té com a voluntat expressa la de reunir, en una sola publicació, articles procedents del món acadèmic, del món associatiu, dels remeiers i fitoterapeutes, i també articles que exposin tradicions i creences procedents de la cultura popular. Una tasca que, tot i presentar-se difícil, es pretén conciliar garantint el rigor de tot allò que es publiqui fent ús d'un estil clarament divulgatiu.

La revista, es complimentarà amb seccions de botànica, cultiu, història de la botànica i etnobotànica, recursos i eines, itineraris, activitats per a escoles, etc. Per la qual cosa l'associació pretèn reunir un ampli grup d'especialistes que aportin el seu coneixement alhora que disposaran d'un canal d'expressió i publicació d'àmplia dispersió.

Descarrega la publicació Milfulles – nº 1


Flora Catalana publica el primer número de la revista digital Milfulles | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Exemplars de foixarda (Globularia alypum)