Hotel Casa Ceremines. Xerta

CAT | ES

Èxit de participació en les Jornades del Patrimoni Històric de Campredó

S’han celebrat durant els dies 28 i 29 d’abril i 1 de maig, amb la participació de més de 400 persones

Etiquetes   turisme, campredo, baix ebre

Publicat el2/5/2018

Èxit de participació en les Jornades del Patrimoni Històric de Campredó | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Les Jornades s’han celebrat en el marc de la commemoració del 80è aniversari de la Batalla de l’Ebre


Organitzades per l’Associació Cultural Soldevila i la regidoria de Patrimoni de Campredó, han comptat amb la participació de més de 400 persones que han gaudit d’uns dies carregats d’activitats en commemoració del 80è aniversari de la Batalla de l’Ebre. Enguany han comptat amb la col·laboració de les associacions Lo Riu i Terra de Cruïlla, que han donat forma a la jornada anual Fem memòria en remembrança de la més sagnant de les batalles.

Des de l’organització es valora molt positivament el fet que altres associacions territorials hagin volgut col·laborar amb les activitats del govern de Campredó per organitzar unes esplèndides jornades històriques, així com també la col·laboració de l’Associació de 4x4 de les Terres de l’Ebre. La quantitat de persones participants i la qualitat de les activitats preparades són de destacar. En aquesta edició els actes van tenir lloc a redós de dos indrets de gran rellevància històrica: l’estació de ferrocarril de Campredó i la Casa del Prat (construcció templera que era la casa gran de la Sotscomanda de Prat).

El dissabte 28 d’abril es va inaugurar una exposició de cartelleria de la guerra civil, així com es va realitzar l’espectacle Cartes de Pàndols, de la Muntsa Planas i el David Jiménez, que van transmetre l’emotivitat d’un soldat que havia participat en la cruel batalla. El diumenge 29 d’abril, malgrat les inclemències climatològiques, dos centenars de persones varen gaudir de la recreació històrica de l’exèrcit republicà, de la visita guiada als espais de la Batalla a Campredó (els grafits de la torre de Font de Quinto i les trinxeres de la Casa del Prat), i de l’actuació de la brigada intergeneracional que va apropar els càntics revolucionaris a la població.

El dimarts 1 de maig es va presentar el projecte de restauració de les muralles de la Casa del Prat, que també compta amb un projecte de rehabilitació de l’indret a càrrec de l’Obra Social de La Caixa, Diputació de Tarragona i amb el treball de brigada del Centre Especial de Treball de la Fundació Pere Mata. Durant el matí es va fer la presentació del soldat brigadista Armand Robert, que estarà exposat a la Torre de Font de Quinto en el marc d’un projecte d’interpretació d’El pas de l’Ebre.


Èxit de participació en les Jornades del Patrimoni Històric de Campredó | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Més de 400 persones han participat en les Jornades del Patrimoni Històric de Campredó

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/27/2020#) AND (caducitat>=#10/27/2020# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())