Benifallet, un paisatge que enamora

CAT | ES

Es busquen corredors de llarga distància per a un estudi sobre la pràctica excessiva d'exercici físic

Gemma Colomé, atleta i Graduada en Biologia Humana està estudiant el màster “Activitat Física i Salut” que imparteix l’INEF de Barcelona. Actualment està realitzant un estudi sobre la pràctica excessiva de l’exercici físic en corredors de fons per tal d’analitzar la seva incidència tant a nivell físic, familiar com laboral, així com establir la relació entre l’excés d’exercici i els desordres alimentaris.

Etiquetes   estudis, running, curses per muntanya

Publicat el22/1/2016

Gemma Colomé, atleta i Graduada en Biologia Humana està estudiant el màster “Activitat Física i Salut” que imparteix l'INEF de Barcelona. Com a treball final del màster està realitzant un estudi sobre la pràctica excessiva de l'exercici físic en corredors de fons per tal d'analitzar la seva incidència tant a nivell físic, familiar com laboral. A més també vol conèixer els patrons de comportament en atletes de llargues distàncies i establir la relació entre l'excés d'exercici i els desordres alimentaris.

Es busquen corredors de llarga distància per a un estudi sobre la pràctica excessiva d’exercici físic | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

A través d'una enquesta en la que pot participar qualsevol que ho vulgui i de manera totalment anònima, Colomé pretén avaluar els beneficis físics i psíquics, però també els efectes negatius quan aquesta pràctica esportiva es torna excessiva.

L'enquesta va dirigida a practicants de curses per muntanya i d'asfalt, ja s'ha enviat a clubs de tot Catalunya, consta d'una seixantena de preguntes com ara l'edat, el tipus de pràctica esportiva, les hores dedicades a l'entrenament, les necessitats personals d'augmentar el temps dedicat a l'entrenament, si s'és capaç de deixar d'entrenar, els objectius personals amb la participació en curses, ...

Gemma Colomé preveu tenir els resultats de l'estudi el proper més de juny i espera publicar-lo en alguna revista científica.

Si voleu, podeu paticipar a l'enquesta “exercici físic excessiu en corredors de fons.


suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu