Informaciˇ del Departament de Trall, Afers Socials i FamÝlies sobre el coronavirus

CAT | ES

A partir del 2 de maig ja es podrÓ fer esport a l'aire lliure, amb restriccions

DesprÚs de 47 dies de confinament, del 15 de marš a lĺ1 de maig, per contenir la propagaciˇ del Covid-19, el ministre de sanitat, Salvador Illa, va anunciar ahir, 30 dĺabril, que a partir del 2 de maig ja es podrÓ fer esport a lĺaire lliure. AquÝ trobarÓs les normes i consells.

Etiquetes  

Publicat el1/5/2020

A partir del 2 de maig ja es podrÓ fer esport a l’aire lliure, amb restriccions | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Des de que el Govern Espanyol va decretar l'estat d'alarma, el dissabte 16 de marš i per tant comenšava el confinament, no s'ha pogut practicar, entre altres activitats, l'esport a l'aire lliure. Aquesta restricciˇ ha portat a molta gent a fer exercici dins de casa ja fos corrent per jardins i terrasses, fent rodet amb la bicicleta en balcons i terrats, pujant i baixant escales, caminant per passadissos, fent pilates o ioga a l'habitaciˇ, ... A mÚs, a les ganes de practicar activitat fÝsica dins les cases, han sorgir un seguit d'esdeveniments amb finalitats solidÓries, a mÚs de fer esport, com el #MouteCircuitEbre organitzat el 12 d'abril passat per l'Associaciˇ de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre o el Non-stop Aliments organitzat des del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.

Passats aquests 47 dies de confinament, ja en la fase 0 de la desescalada, finalment a partir de demÓ 2 de maig ja estarÓ permŔs fer exercici a l'aire lliure, tot i que amb algunes restriccions.

Quan?
Tots els dies de les 6 a les 10 del matÝ o de les 20 a les 23 hores. En municipis de menys de 5.000 habitants no hi haurÓ restriccions d'horaris.

Quant?
1 sola vegada al dia.

On es podrÓ fer?
Dins del terme municipal. EstÓ prohibit sortir dels lÝmits del municipi.

Qui ho pot fer?
Qualsevol persona a partir dels 14 anys, per˛ de forma individual sempre respectant la distÓncia de seguretat* amb altres persones amb les que us pugueu trobar en el vostre trajecte.
No es podrÓ fer us de vehicle a motor per desplašar-se al lloc de l'activitat.
* la distÓncia de seguretat mÝnima Ús de 2 metres si es va caminant, 10 metres si es corre i 20 metres si es fa bicicleta.

Els menors de 14 anys podran seguir sortint, entre les 12 del migdia i les 7 de la tarda, acompanyats d'un adult, com a mÓxim a 1 Km del seu domicili.

D'altra banda les persones depenents i els majors de 70 anys tambÚ podran sortir de casa, entre les 10 i les 12 del matÝ i les 7 i les 8 del vespre, per a passejar tambÚ a un mÓxim d'1 Km de la seva llar. Si Ús necessari podran anar acompanyades per una persona.


Documents relacionats:

A partir del 2 de maig ja es podrÓ fer esport a l’aire lliure, amb restriccions A partir del 2 de maig ja es podrÓ fer esport a l’aire lliure, amb restriccions A partir del 2 de maig ja es podrÓ fer esport a l’aire lliure, amb restriccions A partir del 2 de maig ja es podrÓ fer esport a l’aire lliure, amb restriccions A partir del 2 de maig ja es podrÓ fer esport a l’aire lliure, amb restriccions A partir del 2 de maig ja es podrÓ fer esport a l’aire lliure, amb restriccions A partir del 2 de maig ja es podrÓ fer esport a l’aire lliure, amb restriccions A partir del 2 de maig ja es podrÓ fer esport a l’aire lliure, amb restriccions

A partir del 2 de maig ja es podrÓ fer esport a l’aire lliure, amb restriccions | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


profisio - fisioterÓpia esportiva i per a la salut - Amposta - Joan LluÝs FernÓndez (colĚlegiat 10289)