II Vermut Live Music. Vandellòs-Hospitalet de l´Infant. 8 i 9 d’octubre 2022

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#9/29/2022#) AND (caducitat>=#9/29/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Es restauren les pintures rupestres de la Cova del Roure de Morella la Vella

Més de 1.000 visitants han acudit a Morella la Vella a les visites guiades que s’han realitzat des que va reobrir al mes de març per veure aquestes pintures rupestres, declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO

Etiquetes   Natura i Patrimoni, Morella, Els Ports

Publicat el12/9/2017

Es restauren les pintures rupestres de la Cova del Roure de Morella la Vella | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Una vegada restaurada la Cova del Roure serà visitable junt a la Cova Alta


Avui s'han iniciat els estudis previs per a la restauració de les pintures rupestres de la Cova del Roure de Morella la Vella. Aquests treballs, fa anys que es reclamen per part de l'ajuntament de Morella. Durant les pròximes setmanes es realitzaran estudis amb les mostres recollides per al posterior treball de restauració.

El 2017 és l'any que les pintures rupestres de Morella la Vella han complit el centenari del seu descobriment. D'aquesta manera, durant tot l'any s'han realitzat diferents accions per tal de fomentar i posar en valor aquest patrimoni. A més, el 22 de setembre Morella inaugura l'exposició 100 anys de la Valltorta-Morella la Vella a les sales gòtiques de l'ajuntament.

Les pintures rupestres de Morella la Vella, declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO, són tot un referent en l'art rupestre llevantí que cal restaurar i tindre unes publicacions de qualitat que ajudaran a difondre i posar en valor aquest patrimoni.

En aquestes últimes setmanes s'ha arreglat la pista d'accés a Morella la Vella i els diferents abrics que contenen les pintures rupestres. D'aquesta manera, es condiciona tot el complex de manera que es facilita l'accés al públic.


Visites Morella la Vella

Morella la Vella ha acollit més de 1.000 visitants des de la seua reobertura i amb la Cova del Roure restaurada, s'ampliarà l'oferta turística i cultural. Aquesta visita destaca pel seu recorregut paisatgístic i, sobretot, per gaudir d'aquest Patrimoni Mundial únic en un enclavament sorprenent.

D'aquesta manera, a partir d'aquest cap de setmana les visites seran els dissabtes a les 11.30 hores al matí i a les 16.30 hores a la tarda i els diumenges només en horari de matí. Per a poder participar de les visites guiades cal inscriure's a l'Oficina de Turisme de Morella al correu morella@touristinfo.net o al telèfon 964 17 30 32.


Es restauren les pintures rupestres de la Cova del Roure de Morella la Vella | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...