Ja pots subscriure´t al butlletí electrònic d´EbreActiu
Tuga Active Wear

El projecte social de kitesurf Tribu del Sol arriba al Delta de l'Ebre

Tribu del Sol és un projecte sense ànim de lucre de l’organització KiteSirens, que té com a objectiu inspirar a noies joves a viure d’una forma autèntica i saludable a través l’esport del kitesurf

Publicat el27/7/2016


El projecte social de kitesurf Tribu del Sol arriba al Delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de lKiteSirens, una organització iniciada per tres noies kitesurfistes a Barbados, aterra a les costes espanyoles per tal de dur a terme el projecte social Tribu del Sol: un viatge liderat per dues de les cofundadores de KiteSirens, Andrea Rabasa i Carolina Dickenson, amb un únic objectiu, inspirar a noies joves a viure d'una forma autèntica i saludable a través l'esport del kitesurf, el qual s'ensenyarà de forma gratuïta a més de 50 noies joves desfavorides.

Dues de les tres cofundadores de KiteSirens, Andrea Rabasa i Carolina Dickenson, instructores certificades d'IKO (International Kitesurfing Organitzation), desenvoluparan el projecte aquest estiu durant els mesos d'agost i setembre, a través d'una ruta que passarà per tres localitats reconegudes per la comunitat del kitesurf: Delta de l'Ebre (13 – 26 d'agost), Cartagena (31 d'agost -13 de setembre) i Tarifa (16 – 29 de setembre). Les alumnes seran seleccionades a través dels serveis socials de cada localitat segons dos criteris: el nivel socio-econòmic i l'edat, que haurà de ser entre 16 i 21 anys.

La primera parada de Tribu del Sol és al Delta de l'Ebre, on el projecte compta amb el suport dels ajuntaments de Deltebre i Sant Carles de la Ràpita. L'escola de kitesurf Deltakitesup de Sant Carles de la Ràpita també recolza el programa amb difusió mediàtica, ajuda logística i material tècnic necessàri per dur a terme les classes de kitesurf. A més, empreses com Tona, reconeguda marca caribenya de taules de kitesurf, i IKO (International Kiteboarding Organitzation), entitat que certifica els instructors i instructores de kitesurf a nivell internacional, patrocinen el projecte Tribu del Sol amb la donació de material de kitesurf.

Aprendre kitesurf pot ser costós i fora de l'abast de moltes persones, especialment d'aquelles amb un baix nivell socioeconòmic. És per aquesta raó que Tribu del Sol elimina la barrera del cost inicial oferint a les joves una experiència única on no només es busca ensenyar l'esport del kitesurf, sinó potenciar el creixement personal i l'auto-confiança. Tot això contagiant la passió d'un esport que podria portar a moltes altres oportunitats enriquidores en les seves vides.

Per tal de dur a terme el projecte, KiteSirens ha posat en marxa una campanya de recaptació de fons a la plataforma online Indiegogo, a través de la qual ja han aconseguit captar més de 700€. Els fons recaptats es destinaran exclusivament al projecte per tal de cobrir despeses de material d'ensenyament, assegurança per a alumnes i logística.

Més informació del projecte a: https://igg.me/at/6nl516zhowQ


El projecte social de kitesurf Tribu del Sol arriba al Delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l Les tres fundadores de KiteSirens