Hotel Restaurant La Fàbrica de Solfa. Beseit. Una cuina moderna i atrevida basada en la tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/18/2021#) AND (caducitat>=#10/18/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El Delta de l'Ebre analitzarà la brossa marina dipositada en 3.000 m2 de platja

El Parc Natural del Delta de l’Ebre és una de les 20 àrees marines protegides escollides a tota la Mediterrània per estudiar com evitar les escombraries dins del projecte europeu ACT4LITTER

Etiquetes   natura, patrimoni, sant jaume enveja, montsia, delta ebre, terres ebre

Publicat el2/1/2018

El Delta de l’Ebre analitzarà la brossa marina dipositada en 3.000 m2 de platja | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... L'actuació es va fer el passat 29 de desembre  a la platja del Serrallo de Sant Jaume d'Enveja


Tècnics del Parc Natural del Delta de l'Ebre van due a terme el passat 29 de desembre una actuació a la platja del Serrallo (Sant Jaume d'Enveja) consistent en el mostreig, classificació i anàlisi de la brossa marina dins del projecte ACT4LITTER, que pretén sumar esforços entre diverses àrees marines protegides per a la lluita contra la contaminació dels ecosistemes a la Mediterrània.

Concretament, la recollida de brossa es va dur a terme en una àrea d'uns 3.000 m2, al llarg de 100 metres a prop de la platja del Serrallo, dins l'àmbit del parc. Els materials que es puguin es reciclaran, com ara el plàstic, i la resta s'enviarà a l'abocador. L'objectiu d'aquesta actuació, més enllà de la recollida de deixalles, és conèixer la composició de la brossa marina per actuar en les activitats humanes que la produeixen .

La Mediterrània és un dels mars més afectats per les escombraries marines a tot el món. Es tracta d'una problemàtica persistent i omnipresent que no coneix fronteres, que genera un impacte negatiu en sectors econòmics cabdals com ara la pesca, l'aqüicultura, la navegació i el turisme. Les escombraries marines també amenacen espècies i hàbitats, amb impactes que van des de l'enganxament en xarxes de mamífers marins i la ingesta de plàstics, fins a la bioacumulació i l'alliberament de tòxics de les escombraries, introducció d'espècies invasores, danys als hàbitats bentònics, etc.


El Delta de l'Ebre, una de les 20 àrees marines protegides de recerca

El Parc Natural del Delta de l'Ebre és una de les 20 àrees marines protegides escollides a tota la Mediterrània per desenvolupar les iniciatives promogudes dins d'aquest projecte europeu.

L'objectiu del projecte ACT4LITTER és implementar mesures conjuntes per preservar els ecosistemes naturals de les escombraries marines a les àrees mediterrànies protegides, mitjançant el desenvolupament de mesures eficaces i específiques per aconseguir la conservació dels ecosistemes marins.

Així, comprèn la identificació de possibles mesures per abordar els problemes de les escombraries marines del Mediterrani, l'avaluació de viabilitat de les mesures identificades que s'han d'implementar, el desenvolupament de 10 plans d'acció específics per prevenir i mitigar les escombraries marines mitjançant un enfocament participatiu, i l'elaboració d'un pla de govern conjunt per millorar la gestió de les escombraries marines.

Els principals socis del projecte Interreg ACT4LITTER són l'Agència de Residus de Catalunya, Sant'Anna School of Advanced Studies (Itàlia); MedPAN – Network of Marine Protected Area Managers in the Mediterranean (França), i Mediterranean Information Office for Environment, Culture and Sustainable Development (Grècia).


El Delta de l’Ebre analitzarà la brossa marina dipositada en 3.000 m2 de platja | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Alguna de la brossa marina recollida en l'actuació de la platja del Serrallo de Sant Jaume d'Enveja