Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l´Ebre

CAT | ES

La DOP Oli Terra Alta organitza a Barcelona un showroom d'alta gastronomia

L’objectiu és donar a conèixer la varietat d’oliva “empeltre” i es preveu assistència d’un centenar de professionals

Etiquetes   productes km0, oli oliva, do terra alta, terra alta

Publicat el18/3/2019

La DOP Oli Terra Alta organitza a Barcelona un showroom d’alta gastronomia | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


La Denominació d'Origen Protegida (DOP) Oli Terra Alta celebra aquest dilluns 18 de març a Barcelona, la III Jornada Professional i Showroom. A la sessió, que inclou una mostra - degustació de plats preparats amb oli verge extra de la varietat empeltre, hi participen una dotzena d'empreses que fusionaran tradició i alta gastronomia.

El showroom inclou fins a dotze aperitius elaborats amb productes de qualitat: des de cors de carxofa a espatlles de guatlla, tomàquet a la brasa, puntes d'espàrrecs, cecina de vedella... i els més dolços, com melmelada o pa amb xocolata, sempre amanits amb oli d'oliva verge extra de la denominació.

L'objectiu de la DOP Oli Terra Alta amb l'organització del showroom i un tast professional d'oli, és donar a conèixer les propietats culinàries i sensorials de la varietat d'oliva empeltre, característica de la zona.

A la sessió, assiteixen un centenar de professionals del sector, des de comunicadors gastronòmics –food bloggers, editors i periodistes especialitzats- a professionals de la restauració, sommeliers, representants de cadenes de distribució i centres de recerca i investigació.


DOP Oli Terra Alta

Els municipis que composen la zona de demarcació geogràfica de la DOP Oli Terra Alta són dins de les comarques de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, a on se situen les 21 entitats envasadores-comercialitzadores adscrites a la denominació d'origen.

La superfície de conreu dedicada a l'oliverar en aquestes comarques és d'unes 7.000 hectàrees –de les quals, 4.000 estan adscrites a la DOP- i la producció mitjana d'oli d'oliva verge extra és de 4.000 tones -certificat per la DOP, unes 800 tones. El 90% de la producció es destina al mercat nacional.

Els verges extra de la DOP Oli de Terra Alta són produïts a partir de la varietat empeltre i amb una petita participació d'altres com l'arbequina, la morruda i la farga. El resultat són olis d'oliva verge extra límpids, transparents, sense vels ni terbolesa, d'un color groguenc, d'intensitat entre lleugera i mitjana, dolcencs, un pèl amargs i picants, i amb certa astringència. Tenen connotacions aromàtiques que recorden l'ametlla i la nou verda. Al principi de la recol·lecció presenten un gust afruitat, que es va tornant més dolç a mesura que avança la campanya.

Sota una producció pràcticament en secà, la recol·lecció comença a mitjan novembre i es prolonga generalment fins al febrer. Les olives són molturades dins de les 24 hores següents a la seva recol·lecció, per evitar alteracions de l'acidesa de l'oli.

Entitats envasadores-comercialitzadores DOP Oli Terra Alta

  • Celler Cooperatiu de Sant Miquel de Batea, SCCL 
  • Celler Cooperatiu i Secció de Crèdit de Gandesa, SCCL 
  • Agrícola de Corbera d’Ebre, SCCL 
  • Agrària Sant Salvador d’Horta, SCCL 
  •  Agrícola i Secció de Crèdit Sant Josep, SCCL 
  • Agrícola Sant Isidre de La Fatarella, SCCL 
  • Agrícola i Secció de Crèdit Terra Alta, SCCL 
  • Agrícola Sant Isidre de Caseres, SCCL 
  • Nova Agrícola Sant Isidre d’Ascó, SCCL 
  • Unió Fruits, SCCL Covilalba, SCCL 
  • Josep Català Jarque, SA 
  • Oliflix Vallespí-Vidal, SL 
  • Escola Agrària de Gandesa SA 
  • Maiva Rius d'Or, SCP 
  • Identitat Mas Beturià Cota 535 
  • Los Trulls d'Oliguer


Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l’Ebre



profisio - fisioteràpia esportiva i per a la salut - Amposta - Joan Lluís Fernàndez (col·legiat 10289)