Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/6/2021#) AND (caducitat>=#12/6/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La DO Montsant tanca el 2018 molt satisfeta amb els resultats obtinguts

Ha estat un any intens on la DO s’ha afermat tant al mercat interior com a l’exterior.

Etiquetes   productes km0, enologia, do montsant

Publicat el20/12/2018

La DO Montsant tanca el 2018 molt satisfeta amb els resultats obtinguts | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Tot indica que s'igualaran o es superaran les més de 6 milions d'ampolles venudes el 2017


La Denominació d'Origen Montsant es mostra molt satisfeta amb el 2018 des de tots els punts de vista: comercials, de verema i de reconeixement. Ha estat un any intens on la DO s'ha afermat tant al mercat interior com a l'exterior. A l'espera de les dades de comercialització d'enguany, tot indica que s'igualaran o es superaran les més de 6 milions d'ampolles venudes el 2017, xifra que reflecteix els bons resultats que estan tenint les accions que la DO Montsant ha portat a terme al llarg dels darrers anys, dedicant una part important dels seus esforços als principals mercats exteriors tant amb accions en el punt de destí com amb diferents missions inverses.

En aquest sentit, aquest 2018 arrencava amb una agenda internacional ambiciosa, que va portar a la DO Montsant fins al Japó, Suïssa o Alemanya per presentar els seus vins en actes programats i dirigits als professionals del sector del vi d'aquests països.

Molts van ser també els professionals que, gràcies a les missions inverses, van poder conèixer la DO Montsant trepitjant el terreny. Importadors i prescriptors vinguts de Suïssa i dels Estats Units van visitar el territori per conèixer de primera mà les tipicitats i característiques de la DO Montsant, així com els principals projectes en els quals es troba immersa la DO actualment, com són el projecte de zonificació, el de caracterització de Garnatxes i Carinyenes i el projecte LIFE.

Aquestes accions, no només han servit per obrir camins comercials als cellers sinó que, a més, han reportat prestigi i reconeixement a la DO Montsant que, des d'aquest mateix any, ha passat a formar part de les zones vinícoles estudiades a la prestigiosa Napa Valley Wine Academy, que ha creat un programa d'ambaixadors amb l'objectiu de conscienciar sobre el territori, els vins i les persones que hi ha darrere de la DO Montsant a nivell internacional. Gràcies a aquest programa, la DO compta ara amb 6 ambaixadors als Estats Units, amb perfils reconeguts per la seva labor en l'àmbit de l'ensenyament i amb l'objectiu de formar altres professionals.


Implantació dels controls de producció

Enguany la DO Montsant també ha intensificat el seu programa de control per garantir la traçabilitat i la qualitat final dels vins Montsant. Després de la prova pilot de l'any passat, aquest any arrencaven els controls del registre vitivinícola amb la voluntat de continuar aportant garanties de qualitat als consumidors i als professionals del món del vi.Alt Maestat, Humand Land


Els resultats finals de la verema han estat positius, amb més de 7 milions de quilos de raïm que han suposat un lleuger increment de la producció respecte a 2017, i amb un molt bon estat fitosanitari.


Excel·lents resultats dels vins Montsant a les guies

La Guía Peñín i La Guia de Vins de Catalunya, dos referents tant a nivell estatal com de Catalunya, també han reconegut en les seves edicions d'enguany el bon estat dels vins Montsant. Així, pel que fa a la Guía Peñín, han estat referenciats 221 vins Montsant, dels quals gairebé el 50% (102 vins) estan per sobre dels 90 punts, llindar a partir del qual la guia considera que un vi és Excel·lent. A més, l'Espectacle 2015 d'Espectacle Vins ha obtingut un any més pòdium d'honor amb 95 punts.

Cal destacar també que el 10% dels vins Montsant tastats han estat puntuats amb les 5 estrelles amb les quals la guia valora la relació qualitat/preu dels vins, un factor que deixa patent la qualitat i la competitivitat dels vins Montsant.

Pel que fa a La Guia de Vins de Catalunya, han estat 127 vins els que han entrat a formar part de la nova edició, dels quals 65 han obtingut més de 9 punts i 51 han superat el llindar dels 9,5, xifres que representen respectivament el 51 i el 40% del total de referències presentades per a aquesta edició. A més, la puntuació mitjana obtinguda pels cellers que han presentat els seus vins supera els 9 punts. De nou, xifres que demostren el bon estat dels cellers que conformen la DO Montsant i que confirmen l'èxit dels seus vins.


Un 2019 amb una important agenda internacional

El 2019 tornarà a ser intens per a la DO Montsant pel que fa a la seva estratègia comercial a nivell internacional. Berlín, la Xina, Alemanya o el Japó són alguns dels països presents a l'agenda d'aquest pròxim any, sigui amb expedicions comercials o amb missions inverses que permetin apropar el territori als professionals de tots aquests països, que es troben entre els principals importadors de vins Montsant i que any rere any mostren un interès més gran per la DO.

A més, una part important dels esforços en promoció de la DO Montsant tornaran a estar posats en el mercat interior, un dels mercats més importants per a la DO per la proximitat i la importància d'establir lligams amb el públic més proper. En aquest sentit, la DO Montsant tornarà un any més a Barcelona per organitzar un acte destinat al públic professional de la capital catalana amb l'objectiu de revaloritzar el producte local i de qualitat.