suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/9/2021#) AND (caducitat>=#12/9/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Deltebre dóna la benvinguda al Centre Fluvial del Delta

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va ser l’encarregat d’inaugurar aquest nou equipament

Etiquetes   turisme, deltebre, riu ebre

Publicat el12/11/2018

Deltebre dóna la benvinguda al Centre Fluvial del Delta | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Un bon nombre de veïns i veïnes van participar a la inauguració del Centre Fluvial . Foto: Cedida


Els deltebrencs i deltebrenques han estrenat aquest diumenge passat el Centre Fluvial del Delta. Un equipament que neix amb l'objectiu de dinamitzar l'entorn del pont Lo Passador i que permetrà obrir el municipi al riu Ebre amb un espai de 1.000m2 que es projecta com a un espai turístic però que també, de manera transitòria, albergarà funcions d'auditori plenament equipat.

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, va explicar que “el Centre Fluvial del Delta és només la primera part del projecte d'impuls de tot l'entorn del pont lo Passador”. “Deltebre té amb el riu Ebre el seu gran valor i actiu i, per aquest motiu, hem de concentrar esforços per obrir el municipi al nostre riu i impulsar un entorn que ha estat infrautilitzat durant mols d'anys”, va afegir Soler.

Es va aprofitar la inauguració del Centre Fluvial per mostrar el futur Parc Fluvial del Delta, un espai obert, amb la barcassa com a protagonista, que esdevindrà un centre d'activitat municipal al costat del riu Ebre. El Parc Fluvial és la segona fase de dinamització de l'entorn del Passador i està previst que estigui finalitzada abans del final del segon trimestre de 2019.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va ser l'encarregat d'inaugurar el centre. Va posar en valor “la il·lusió i l'energia transformadora del municipi de Deltebre al voltant d'un equipament que ha de permetre generar valor afegit en un entorn natural de primera qualitat”.


L'avinguda 1 d'octubre, l'eix central del Delta

Des de l'Ajuntament de Deltebre s'està treballant per impulsar l'eix central del Delta, la via que uneix Deltebre i Sant Jaume d'Enveja mitjançant el pont Lo Passador. Per a l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, el Centre Fluvial és un pas més per “consolidar la nostra capitalitat del Delta de l'Ebre i per donar ànima i contingut a l'eix central del Delta”.

La inauguració del Centre Fluvial del Delta, a banda dels corresponents parlaments del president i de l'alcalde, ha comptat amb les actuacions de la Companyia Delta Teatre i també de la Societat Musical Espiga d'Or. Un bon nombre de veïns i veïnes s'han aproximat al Centre Fluvial i han gaudit de la inauguració d'un espai que ha comptat amb una inversió del voltant dels 450.000€.Ca l’Àngels Restaurant a Prat de Comte. Menú diari i cap de setmana