Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda
Tuga Active Wear

CAT | ES

Delta Ebre Port organitza a la Rāpita el primer "fam trip" de xārters nāutics amb operadors i periodistes alemanys

Cinc operadors del sector de xārters nāutics i dos periodistes especialitzats, tots del mercat alemany, han realitzat un fam trip, per cončixer la destinaciķ, les infraestructures portuāries i els serveis

Etiquetes   turisme, la rapita, delta ebre

Publicat el17/4/2018

Delta Ebre Port organitza a la Rāpita el primer "fam trip" de xārters nāutics amb operadors i periodistes alemanys | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l Grup d'operadors i periodistes alemanys al port de la Rāpita


Delta Ebre Port ha organitzat, amb Sant Carles de la Rāpita com a epicentre, el primer fam trip o viatge de familiaritzaciķ en quč han participat un grup d'operadors alemanys de xārters nāutics i periodistes de les revistes nāutiques alemanyes Segeln i Boote. Des del divendres passat fins aquest dilluns han pogut cončixer de primera mā la destinaciķ de les Terres de l'Ebre combinada amb el nord de Castellķ i les Columbretes, amb un ampli ventall d'activitats gastronōmiques, esportives, culturals i d'oci; les instalˇlacions portuāries i els serveis de quč poden gaudir els turistes nāutics.

Aquesta activitat, que és fruit del treball fet a la fira nāutica de Düsseldorf (Alemanya), el mes de gener passat, ha comptat amb la colˇlaboraciķ de l'Agčncia Catalana de Turisme, la Diputaciķ de Castellķ, l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i l'entitat Sant Carles Marina.


Dos itineraris de xārters nāutics

Els representants del mercat nāutic alemany han pogut fer les dues rutes establertes des del port base de la Rāpita, a les instalˇlacions de Sant Carles Marina, com a punt neurālgic, fins a la ruta de la costa nord i la ruta de la costa sud dels ports ebrencs i el nord de Castellķ, per descobrir els recursos turístics del territori.

“S'ha valorat com a molt positiu el treball conjunt que s'estā fent entre les diverses institucions implicades al territori en la promociķ del sector dels xārters dins de Delta Ebre Port, amb empreses referents com és Cruesa”, ha apuntat l'alcalde de la Rāpita, Josep Caparrķs. La marca Delta Ebre Port estā formada per Ports de la Generalitat, l'Ajuntament de La Rāpita, el Patronat de Turisme de la Diputaciķ de Tarragona a les Terres de l'Ebre i la Cambra de Comerį. Caparrķs ha afegit: “Creem sinergies que fan interessant la destinaciķ, juntament amb les instalˇlacions de Sant Carles Marina i la ubicaciķ estratčgica, al delta de l'Ebre i geogrāficament propera al mercat balear”.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gķmez Comes, ha dit sobre aquesta visita que “amb aquest viatge de familiaritzaciķ hem fet un pas més per a l'impuls dels xārters nāutics als ports ebrencs, preparats per rebre aquest nou mercat”. Gķmez Comes ha afegit: “L'arribada d'una nova tipologia de turisme per mar ha de potenciar noves activitats relacionades amb la nāutica i ajudar a dinamitzar l'economia de les Terres de l'Ebre”.

L'itinerari nord transcorre pels ports de l'Ampolla, l'Ametlla de Mar i Calafat, mentre que l'itinerari sud va des del port de les Cases d'Alcanar, passant pels ports del nord de Castellķ, com ara Vinarōs, Benicarlķ, Peníscola i les Fuentes fins a les illes Columbretes.

En aquesta ocasiķ, els participants del fam trip han visitat Sant Carles de la Rāpita, les Cases d'Alcanar, les illes Columbretes, Peníscola, Benicarlķ, l'Ampolla i l'Ametlla de Mar, les muscleres i el Parc Natural del Delta de l'Ebre.

L'adjunt a la direcciķ del Patronat de Turisme de la Diputaciķ de Tarragona a les Terres de l'Ebre, Albert Folch, ha dit sobre aquesta visita: “Estem molt satisfets de les opinions positives recollides pels participants, ja que el mercat alemany representa un 2'5% dels turistes que arriben a les Terres l'Ebre”. Folch ha afegit que és “un públic molt sensible a les propostes de turisme responsable que la destinaciķ, declarada reserva de la biosfera, que ara es posa al seu abast”.


Línia estratčgica

L'activitat de xārters nāutics s'emmarca en les línies estratčgiques establertes a l'acord de colˇlaboraciķ institucional que van signar els responsables de la marca Delta Ebre Port, el novembre de 2016. Aleshores, es va crear un Pla d'actuacions i un equip de treball per desenvolupar diverses activitats com ara la participaciķ en els principals fōrums nāutics internacionals de París i Düsseldorf i les fires del sector nāutic de Palma de Mallorca i Barcelona.

Amb tot, l'arribada dels viatgers de xārter nāutic han de promoure el teixit local, els comerįos, els museus, els restaurants i les activitats d'oci. Així mateix, es coordinarā amb el territori la promociķ de la destinaciķ, d'acord amb el que demanda el xārter nāutic, proposant noves experičncies als turistes del sector nāutic.


Delta Ebre Port organitza a la Rāpita el primer "fam trip" de xārters nāutics amb operadors i periodistes alemanys | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l La Serra de Montsiā i als seus peus, Sant Carles de la Rāpita
Tuga Active Wear