Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Daniel Múgica i Ivet Farriols guanyen el VIII Triatló Terres de l'Ebre

La Ràpita va acollir ahir diumenge la 8a edició del Triatló Doble Olímpic Terres de l’Ebre Autolica Tarragona, amb la participació de 315 atletes

Etiquetes   esports, triatlons, la rapita, montsia, delta ebre, terres ebre

Publicat el23/4/2018

Daniel Múgica i Ivet Farriols guanyen el VIII Triatló Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Daniel Múgica i Ivet Farriols guanyen el VIII Triatló Terres de l'Ebre


La Ràpita va acollir ahir diumenge la 8a edició del Triatló Doble Olímpic Terres de l'Ebre Autolica Tarragona, en un matí plenament primaveral, afavorint així que un nombrós públic acompanyés als atletes i els animés durant aquesta jornada esportiva.

Daniel Múgica i Ivet Farriols es van proclamar campions absoluts d'aquesta edició del Triatló Terres de l'Ebre, competició organitzada pel Club Atletisme Terres de l'Ebre amb l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita com a col·laborador principal. Cal destacar el desplegament de voluntaris del club ebrenc, fent que l'organització de l'esdeveniment fos un èxit.

Dels 350 inscrits, 315 van començar la prova i la van finalitzar un total de 288 (18 abandonaments i 9 desclassificacions).

La jornada començava al Parc del Garbí, on estava instal·lada la zona de transició i l'arc d'arribada. Al voltant de les set del matí, els primers atletes feien escalfaments a la platja del Parc del Garbí. A les vuit del matí es donava el tret de sortida al segment de natació. Els atletes tenien per davant una mar completament plana i una distància de 3.000 metres per completar.


Últims minuts abans de començar el tram de natació


Sortida del tram natació


Un grup d'atletes arribant a la platja


El guanyador de l'edició 2017 del Triatló, Xavier Torrades, del C.N. Reus Ploms, va ser el primer home a finalitzar aquest tram amb un temps de 00:40:09, mentre Mireia Garcia, del Prat Triatló 1994, era la primera dona que arribava a la platja amb un temps de 00:43:06.


Xavier Torrades i Mireia Garcia van ser els primers en completar el segment de natació


Canvi de modalitat i començament del segment de bicicleta. Els corredors van sortir del nucli urbà de La Ràpita per la carretera TV-3408 fins a l'encreuament amb la TV-3406 (conegut pels locals com a Camí del Pas. En aquest punt començaven un circuit circular de 30 km, que transcorria pel bell mig del Delta de l'Ebre i del que s'havien de completar 3 voltes per arribar als 90 km d'aquest segon tram de la competició.


Els primers atletes comencen el tram de bicicleta


Participants durant el tram de bicicleta


Daniel Múgica, campió absolut del triatló, va guanyar el segment de bicicleta amb un crono de 0:41:48. En la categoria femenina va guanyar-lo Emanuela Venturelli, del Fasttriatlon-C. Montjuic amb 02:32:27.


Participant durant la segona volta al circuit de bicicleta


Participants durant la segona volta al circuit de bicicleta per la carretera TV-3408


Entrada dels atletes a La Ràpita


Un cop arribats a la zona de transició, els atletes emprenien l'últim dels segments amb els 20 km de la cursa, que començava entrant al port, on hi havia un dels punts de control, volta cap a la zona de transició i fins a la platja de les Delícies, pel passeig Marítim. Calia fer 3 voltes d'aquest circuit fins a l'arc d'arribada. Jordi Miranda, del Club Tri5U i Elise Maury, del Fasttriatlon-C. Montjuic, eren els primers a arribar amb un temps de 01:12:5 i 01:25:12, respectivament.


Corredors a l'avinguda dels Alfacs 


Participants del Triatló Terres de l'Ebre


Finalment, l''independent Daniel Múgica, amb un temps de 04:09:08 i Ivet Farriols, de l'U.C. Sant Cugat, amb un temps de 04:51:04 es van imposar com a guanyadors absoluts de la 8a. edició del Triatló Olímpic Terres de l'Ebre.

Daniel Múgica, guanyador absolut del 8è Triatló Terres de l'Ebre Autolica Tarragona


Un nombrós públic va animar als atletes durant tota la competició


Completaven el podi masculí Xavier Torradas, del C.N. Reus Ploms, segon classificat amb un temps de 04:11:58 i Sergio Bolado, de A300W ELCHE TCP, tercer classificat amb un crono de 04:15:37.

Pel que fa a la classificació femenina, el segon i tercer lloc van ser per a Mercè Tusell del C.N. Reus Ploms, amb un temps de 04:53:28 i Gemma Hernández de l'Urola Traitloi Kluba, amb un temps de 05:00:28, respectivament.

Atletes fent els últims metres abans d'arribar a l'arc de meta
Faió, un riu d’història viva

comparteix-ho