Pics Mont Caro. Especialistes de la muntanya

CAT | ES

La cursa per muntanya «La Cameta Coixa» de Miravet acollirà el Campionat de Catalunya per equips

L’imponent castell templer de Miravet (Ribera d’Ebre) tornarà a ser el lloc de sortida de la Cursa de La Cameta Coixa, d’aquest diumenge 19 de febrer, que arriba a la novena edició i que enguany és la prova triada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per a disputar-se el Campionat de Catalunya de curses per muntanya per equips de 2017 i que és la tercera cursa puntuable del Circuit de Curses per muntanya de les Terres de l’Ebre del 2017.

Publicat el13/2/2017

Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya per equips del 2017

Per segon any consecutiu Miravet acollirà el Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya, en el que es poden inscriure les entitats que adherides a la FEEC i que presentin equips de, com a mínim 3 persones una de les quals ha de ser una dona. Per a la puntuació final comptaran els quatre primers homes i les dues primers dones de la classificació general. L'equip guanyador s'emportarà un premi em metàl·lic amb la finalitat de participar al Campionat d’Espanya per equips. A hores d'ara els equips confirmats per disputar Campionat de Catalunya són l'AE La Picossa de Móra d'Ebre, AE Mountain Runners del Berguedà, l'Associació d'Alumnes i exalumnes de l'Escola de Treball de Valls (Borges Trail), l'Equip Club Esportiu Pedala.Cat de Balaguer, l'AE Matxacuca de Santa Cristina d'Aro i el Club BTT Montbike d'Amposta.

A manca de 6 dies per a la cursa el Centre Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa ha hagut d'ampliar el nombre màxim d'inscrits, que inicialment s'havia fixat en 300 places fins a les 350 places que gairebé estan esgotades per a córrer aquesta cursa per muntanya de 21 Km i 1.300 metres de desnivell positiu. A més, com en totes les curses del Circuit de les Terres de l'Ebre, també hi haurà cursa júnior, de 19,5 Km i 1.050 metres de desnivell; i la cursa cadet amb un recorregut d'11 Km i 600 metres de desnivell positiu. Per acabar d'arrodonir un matí de muntanya també hi haurà una marxa popular de 10 Km amb un desnivell de 450 metres, en la que l'organització ha previst un màxim de 200 places.

La cursa per muntanya «La Cameta Coixa» de Miravet acollirà el Campionat de Catalunya per equips | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Zaid Aid, guanyador de les dues darreres edicions de La Cameta Coixa tornarà a estar enguany a Miravet.


Perquè es diu «la Cameta Coixa» ?

La Cameta Coixa, que deu el nom a una antiga llegenda, de la postguerra, que tenia atemorida a la canalla de Miravet, amb una suposada criatura de tres potes que sempre tenia gana, que només la calmava menjant xiquets i xiquetes. Com no podia ser d'alta manera, la Cameta Coixa vivia al castell i amb tot plegat es pretenia que les criatures no anessin al castell a jugar-hi amb el perill de prendre mal perquè, a diferència d'ara, aquell indret era un munt de runes.

Passats els anys, i després de molts treballs de recuperació, el castell ha tornat a recuperar, si més no, una part de l'esplendor que havia viscut segles enrere i ara, el pati d'armes és el lloc triat per a fer la sortida de les diferents modalitats de la cursa per muntanya de Miravet i que recorre paratges tan diversos com antigues trinxeres de la Guerra Civil, el Camí de Sirga (GR99) a tocar del riu Ebre, el bosc de ribera, les restes d'una talaia àrab (el punt més alt de la cursa) i la zona de les Mallades que recupera l'antic camí entre Benifallet i Miravet, entre altres.

La cursa per muntanya «La Cameta Coixa» de Miravet acollirà el Campionat de Catalunya per equips | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...La sortida de La Cameta Coixa es de des del Castell de Miravet


Cronoescalada i pernils

La cursa absoluta tindrà un tram cronometrat, tot de pujada, entre els quilòmetres 12 i 14,4 amb 300 metres de desnivell positiu, entre el pas de Barrufemes, a tocar del riu Ebre, i la Talaia a la zona de les Mallades.
Com ja és tradició a la cursa de Miravet, l'organització deixarà entre els quilòmetres 10 i 11 dos pernils amb la corresponent motxilla perquè el primer home i la primera dona que els vulguin agafar se'ls emportin a casa això sí, els hauran de carregar fins a la línia d'arribada.

Comentaris