DeltaBirding Festival. 23, 24 i 25 de setembre de 2022

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Cursa de BTT entre aubergens a Benissanet

La població riberenca de Benissanet va acollir la cursa BTT l’Auberge que enguany arribava a la vuitena edició, prova puntuable per a la Xallenger BTT de les Terres de l’Ebre. Amb dos recorreguts possibles, de 44 i 26 Km, un total de 277 ciclistes van gaudir d’un matí intens de bicicleta de muntanya entre camps d’arbres fruiters i la serra de Cavalls, per terreny sec i exigent però altament ciclable.

Etiquetes   btt, xallenger btt, benissanet, ribera ebre

Publicat el4/7/2017

El passat diumenge 2 de juliol, els camps de d'aubergens, que és com diuen als préssecs a Benissanet (Ribera d'Ebre), van ser l'escenari dels primers i últims quilòmetres dels dos circuits de la 8a cursa BTT l'Auberge la cinquena cursa de la Xallenger BTT Terres de l'Ebre del 2017. Els 140 participants del circuit llarg tenien per endavant 44 Km i 940 metres de desenivell positiu, mentre que els 137 ciclistes que van fer el recorregut curt havien de fer 26 Km amb 450 metres de desnivell positiu. Gràcies a un vent suau, gens molest, a diferència d'anys anteriors enguany els bikers no van patir calor, sinó tot al contrari perquè, tot i el sol, la temperatura va ser força agradable durant tot el matí.

A les 9 del matí en punt es donava la sortida als participants del circuit llarg, mentre que deu minuts més tard arrencaven els que van triar el recorregut curt. Tots dos recorreguts van compartir els primers 16 km fins a Lo Lligallo quan els que van triar l'itinerari curt ja emprenien la tornada cap a Benissanet mentre que els que feien els del llarg tenien per endavant les dues pujades fortes del matí: les Salvaterres i la Bassa Blanca. Al K 18 del recorregut curt i al 35 del llarg, tots dos circuits tornaven a coincidir fins a la línia d'arribada situada davant mateix de l'ajuntament de Benissanet. Tots els participants van coincidir en els molts quilòmetres de sender dels respectius senders, de fet el recorregut llarg, dels 44 Km totals 19 eren fora pista, fruit de la feina que l'organització fa any rere any per a condicionar nous trams de sender i trialeres d'alta ciclabilitat.

Cursa de BTT entre aubergens a Benissanet | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Sortida de la cursa BTT L’Auberge de Benissanet 2017


Els guanyadors

El recorregut curt el van guanyar, en homes, Javi Galván (Maxi Bike) amb un temps de 1:19:16 acompanyat al podi per David Itarte (Nolobiker) amb 1:22:37 i Francesc Grau (Bike Taller Cannondale Reus) amb 1:22:51; en dones la guanyadora va ser Neus Martínez (PC Montsià) amb 1:43:50, seguida per Sara González (Mega bici Revista l'Olivé) amb 1:45:08 i Diana García (Montbike Amposta) amb 1:48:28.

Pel que fa al recorregut llarg la victòria va ser per a Xavier Jornet (Fàbregues CC Catalunya Sud) amb 1:59:00, seguit per l'independent Pere Joan Roig amb 1:59:27 i Xavier Carnicer (Massi) amb 2:01:17 i. En dones la guanyadora va ser Arantxa Salvadó (Mega Bici Revista L'Olivé) amb 2:40:24, acompanyada al podi per Pili Franco (Fàbregues CC Catalunya Sud) amb 2:52:16 i Eva Sans (CC Ascó) amb 3:06:10.

Cursa de BTT entre aubergens a Benissanet | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Xavier Jornet (en primer pla), guanyador del recorregut llarg de la 8a cursa BTT L’Auberge de Benissanet


Líders de la Xallenger 2017

Després de L'Auberge de Benissanet, el líder de la classificació general del recorregut llarg passa a mans de Víctor Espuny, ja que Pau Marzà no va córrer a Benissanet per una lesió. Aquest és l'únic canvi en els líders ja que Arantxa Salvadó segueix encapçalant la classificació femenina del recorregut llarg, mentre que Javi Galván i Neus Martínez són els líders del circuit curt de la Xallenger BTT 2017.

Cursa de BTT entre aubergens a Benissanet | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Arantxa Salavadó, guanyadora del recorregut llarg de la 8a cursa L’Auberge de Benissanet i líder de la Xallenger BTT Terres de l’Ebre 2017


La competició s'atura els mesos d'estiu, pel que la cursa de la Xallenger BTT Terres de l'Ebre no serà fins d'aquí dos mesos, el 3 de setembre amb la BTT Bandolers a Sant Carles de la Ràpita (Montsià).


Enllaços relacionats: