Ascó, riu, muntanya, tradició, fires i festes

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La crisi dels cítrics arribarà a Madrid

Aquesta campanya el preu dels cítrics s’ha enfonsat per la competència de les importacions dels països de l’Àfrica meridional, que pràcticament no paguen aranzels

Etiquetes   producte proximitat, cítrics, terres ebre, alcanar

Publicat el11/1/2019

La crisi dels cítrics arribarà a Madrid | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, el regidor d'Agricultura, Jordi Monfort, i el senador d'ERC, Miquel Aubà s'han reunit amb representants del sector citrícola que pateix una greu crisi de preus com a conseqüència del tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i sis països de la Comunitat de Països de l'Àfrica meridional.

Tot i que aquest acord inclou una clàusula de salvaguarda per compensar els productors locals si la importació de cítrics satura el mercat, no s'ha activat. És per això que el senador republicà ha anunciat que reclamarà la compareixença del ministre d'Agricultura, Luis Planas, al Senat amb l'objectiu que expliqui quins són els plans del govern espanyol per resoldre aquesta crisi.

Aquesta campanya el preu dels cítrics s'ha enfonsat per la competència de les importacions dels països de l'Àfrica meridional, que pràcticament no paguen aranzels. Aubà també preguntarà al govern espanyol sobre les conseqüències econòmiques i mediambientals que implica el tractat de lliure comerç.

Segons l'alcalde d'Alcanar, “el consistori seguirà lluitant al costat de les institucions supramunicipals i el sector citrícola canareu per a combatre aquesta situació”. Per la seua banda, el senador ha destacat que “volem gent al territori que puga treballar en l'agricultura i generar un desenvolupament econòmic important”.El Perelló, molt per gaudir