Benicarló, activa´t al Mediterrani

CAT | ES

Continuen les tasques d'erradicació de la granota toro al Delta de l'Ebre

De moment, des del reinici - al començament de la primavera- dels mostrejos amb trampes, nanses i escoltes, els resultats han estat negatius

Etiquetes   natura, espècies invasores, parc natural delta ebre, delta ebre

Publicat el9/7/2019

Continuen les tasques d’erradicació de la granota toro al Delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Tècnics del Parc Natural del Delta de l'Ebre, amb el suport del laboratori d’Ictiologia i Genètica de la Universitat de Girona, han realitzat un mostreig de l'ADN ambiental per detectar la presència d'exemplars de granota toro (Lithobates catesbeianus). Aquests mètodes, basats en l'ADN ambiental (eDNA) i desenvolupats recentment, han demostrat ser eines prometedores per detectar espècies invasores aquàtiques.

De moment, des del reinici - al començament de la primavera- dels mostrejos amb trampes, nanses i escoltes, els resultats han estat negatius. En cas d'observar algun exemplar, cal posar-se en contacte amb el Parc Natural.

En l'acció també hi han col·laborat Voluntaris del Parc Natural del Delta de l’Ebre i Riet Vell Reserva de SEO/BirdLife.Càmping Ampolla Playa. Relax i diversió al Delta de l’Ebreprofisio - fisioteràpia esportiva i per a la salut - Amposta - Joan Lluís Fernàndez (col·legiat 10289)