II Vermut Live Music. Vandellòs-Hospitalet de l´Infant. 8 i 9 d’octubre 2022

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#9/29/2022#) AND (caducitat>=#9/29/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià programa el Cicle d'Eines pels Municipis

Es tracta d’un cicle de jornades que servirà per apropar idees suggerents, casos reals i oportunitats que la conservació de la natura pot oferir als municipis

Etiquetes   natura entorn, medi ambient, montsia, baix ebre, terres ebre, conservacio, custodia, territori

Publicat el10/2/2020

El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià programa el Cicle d’Eines pels Municipis | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La Foia de Masdenverge


El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO), a través del seu projecte Custòdia per Desenvolupament, organitza el Cicle d'Eines pels Municipis. Es tracta d'un cicle de jornades que servirà per apropar idees suggerents, casos reals i oportunitats que la conservació de la natura pot oferir als municipis. Unes jornades adreçades a persones tècniques del món local i d'entitats de custòdia del territori i representants polítics d'institucions locals.

La programació tindrà lloc entre els mesos de març i maig i inclourà tres propostes de caràcter divers. Una visita de camp i dues jornades que es faran: una a la comarca del Baix Ebre i l'altra a la del Montsià. El cicle vol que el públic a qui es dirigeix vegi les oportunitats de la custòdia del territori i de com tenir una governança més alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) recollits a l'Agenda 2030.

La primera de les jornades tindrà lloc el 3 de març i consistirà en un viatge de familiarització; la següent serà el 31 de març i s'abordarà com garantir el finançament estable per la conservació de la natura; finalment, l'última jornada del cicle serà el 5 de maig i tractarà sobre iniciatives de salut i natura des de l'administració local.Enblau, creadors d’aventures. Piragüisme, senderisme, birdwatching


A Catalunya hi ha 63 entitats de custòdia del territori, 7 de les quals a les Terres de l'Ebre que treballen, com totes, per la conservació de la natura. En l'àmbit territorial, hi ha deu acords de custòdia al Montsià i tretze al Baix Ebre i l'objectiu d'aquestes jornades és també crear punts de trobada i sinergies entre les parts que poden contribuir a la protecció de la nostra natura i cultura.

Aquest projecte compta amb el suport del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural; el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; el Consell Comarcal del Baix Ebre; el Consell Comarcal del Montsià i amb la col·laboració de la Xarxa per la Conservació de la Natura (XCN).


Per: Redacció

Foto: EbreActiu