DKV Seguros Amposta

CAT | ES

Consells per a fer activitats en el medi natural en solitari

Si malgrat la insistent i assenyada recomanació en què no anem sols a realitzar activitats a l’aire lliure decidiu anar-hi igualment us donem un seguit de recomanacions, en relació a la vostra seguretat, que us poden ser d’utilitat. Sobretot sigueu prudents i tingueu sentit comú; això garantirà que pugueu gaudir de les vostres sortides a la natura molt temps.

Publicat el2/10/2015

Malgrat la insistent i assenyada recomanació des de molts àmbits, família, amistats, clubs de muntanya, federacions, etc. en què no anem sols a realitzar activitats a l'aire lliure pel risc afegit que això comporta, la realitat és que aquesta és una pràctica molt estesa, i és gairebé segur, que en algun moment molts de nosaltres també ens sentim atrets per a aquesta gratificant manera d'apropar-nos a la natura.

La intensitat de les vivències, el repte d'anar sols o senzillament no haver trobat companyia per a l'ocasió poden ser alguns dels motius.

Consells per a fer activitats en el medi natural en solitari | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Si finalment decidiu anar-hi sols, hi ha un seguit de recomanacions, en relació a la vostra seguretat, que us poden ser d'utilitat:

Primerament hauríem de planificar l'activitat tenint en compte els horaris, les hores de llum, la dificultat física i tècnica, les característiques particulars del medi on es desenvolupa, etc. i pensar en els possibles imprevistos que ens poden sorgir i com els resoldríem.

Hem de pensar en el terreny sobre el que ens mourem per a poder adequar l'equip i el material a l'activitat. Sempre inclourem una peça d'abric extra, una petita farmaciola, una manta isotèrmica, un encenedor i un frontal amb piles noves.

Es fa del tot imprescindible dur el telèfon mòbil a mà i amb la bateria al 100%; no hem d'oblidar-nos de conservar-la fins al final de l'activitat. Fer alguna trucada durant la ruta o enviar un missatge (whatsapp, sms, xarxes socials, ...) amb la nostra ubicació no està de més. A més, si la ruta és llarga i sabeu que fareu servir el mòbil, heu de portar una bateria externa. Identificar els punts on tenim cobertura per a poder trucar en cas de necessitat.

Explicar i deixar per escrit a alguna persona de confiança el lloc de sortida, la ruta, hora de sortida i arribada prevista.

A més del menjar i l'aigua per a l'activitat hem de portar sempre un petit sobrant de menjar i beguda, la millor manera de fer-ho és en forma de powergel i/o barreta energètica.

Recordeu consultar el butlletí meteorològic i fer-ho a diferents mitjans (webs, televisió, ...) per a contrastar la informació. No sortiu si es preveu canvi de temps desfavorable en les pròximes hores.

Un cop estem realitzant l'activitat és molt important no fer canvis de plans sobre la marxa i tornar sobre les nostres passes si no estem complint l'horari previst.

Deixar-nos un marge de temps per si hi sorgeix algun contratemps.

No sobreestimar les nostres capacitats i ser humils. Hem de fer activitats que estiguem segurs al 200% de poder realitzar.

Consells per a fer activitats en el medi natural en solitari | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

Un cop hem tornat a casa hauríem de ser capaços de fer una valoració objectiva de com ens ha anat l'activitat per tal d'introduir millores per a la propera.

Aquestes recomanacions són algunes de les coses que podeu introduir en la vostra rutina tant si sortiu sols com acompanyats, però sobretot sigueu PRUDENTS i tingueu SENTIT COMÚ; això garantirà que pugueu gaudir de les vostres sortides a la natura molt temps. Recordeu que en cap cas aquest petit article pretén ser un llistat exhaustiu de consells i recomanacions per a apropar-vos sols a les activitats a l'aire lliure.


Lluís Alejos
Guia de muntanya
Consells per a fer activitats en el medi natural en solitari | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/21/2021#) AND (caducitat>=#1/21/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())