Montsport, via verda, lloguer de bicicletes, activitats multiaventura i barranquisme

CAT | ES

El Consell Comarcal del Montsià ofereix consells de seguretat per a la temporada boletaire

La temporada de bolets d’enguany no es preveu gaire bona, tot i això, l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor del Consell Comarcal del Montsià recomana als boletaires que per la seua seguretat, segueixin una sèrie de consells.

Publicat el7/10/2016

El Consell Comarcal del Montsià ofereix consells de seguretat per a la temporada boletaire | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...  Bolets als Ports | EbreActiu.cat


La temporada de bolets d'enguany no es preveu gaire bona, tot i això, l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor del Consell Comarcal del Montsià recomana als boletaires que per la seua seguretat, segueixin una sèrie de consells.

Aconsella planificar la sortida, tenint en compte la previsió del temps i en cas que el pronòstic sigui desfavorable, desistir de sortir a la muntanya, ja que les condicions meteorològiques poden empitjorar de forma sobtada.

És important conèixer la zona on es vol anar a buscar bolets, així com les vies d'accés. Durant el recorregut s'han de prendre punts de referència que es ajudin a orientar-nos en cas de pèrdua. S'ha de calcular el temps de l'activitat, incloent el camí de tornada, per evitar que, sense adonar-nos-en, es faci fosc al bosc.

En cas d'emergència, trucar al telèfon d'emergència 112. Es pot trucar a aquest número tot i que no hi hagi cobertura, les trucades es poden fer a través de qualsevol companyia encara que no sigui aquella amb qui s'ha contractat el servei. D'altra banda, també es pot marcar el número 112 sense tenir cap targeta SIM del mòbil, sense tenir saldo i, fins i tot, amb el teclat bloquejat. La trucada al 112 és gratuïta i el servei d'emergències està actiu qualsevol dia de l'any i a qualsevol hora.

Per últim, l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor recomana molta precaució en la recol·lecció de bolets. Com cada any, la Generalitat posa a disposició de tots els ciutadans un web especial on s'informa de tot allò relacionat amb la temporada de bolets. En aquest portal hi ha una llista dels principals bolets comestibles i dels tòxics, amb imatges per poder-los diferenciar, i així mateix la informació per obtenir el carnet de boletaire. També es pot consultar com collir els bolets i les recomanacions sanitàries davant les possibles intoxicacions per ingerir bolets, recursos digitals, informació sobre associacions i entitats i una agenda del boletaire a les pàgines web www.gencat.cat/salut i www.gencat.cat/bolets.

Comentaris