Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/9/2021#) AND (caducitat>=#12/9/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Les competicions de motonàutica tornen a Amposta

La cursa, que tindrà lloc aquest dissabte 17 de juliol, tindrà el seu punt de concentració a la rampa de varada d’Amposta, a pocs metres de l’emblemàtic Pont Penjant de la capital del Montsià

Etiquetes   activitats outdoor, motonautica, riu ebre, amposta, delta ebre, terres ebre

Publicat el13/7/2021

Les competicions de motonàutica tornen a Amposta | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


Després d'un any en blanc com a conseqüència de les limitacions imposades per la pandèmia de la Covid 19, les competicions de motonàutica tornen a Amposta. El proper dissabte 17 de juliol, hi tindrà lloc la tercera regata puntuable per al Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2021 per a dues categories i la segona regata puntuable per al Campionat d'Espanya de dues categories més, totes quatre reservades a motos de conducció dempeus. La regata compta amb l'organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el suport de l'Ajuntament d'Amposta, a través de la seva plataforma de turisme esportiu, Ports de la Generalitat, Yamaha i Jets X.

La cursa tindrà el seu punt de concentració a la rampa de varada d'Amposta, a pocs metres de l'emblemàtic pont penjat de la ciutat i es desenvoluparà en un circuit abalisat situat entre el Pont Penjant i el pont de la carretera nacional.

Actualment el Campionat de Catalunya es disputa només per a les categories de motos aquàtiques de conducció dempeus, popularment anomenades “jets”. Aquesta serà la tercera cursa, després de les disputades, al Canal Olímpic de Catalunya i a Cambrils, estant prevista encara una regata a l'Ampolla el mes de setembre i una final al Club Nàutic el Balís.

Al Campionat de Catalunya hi participaran les categories Esquí GP3 i Esquí F4, aquesta darrera reservada a pilots sense palmarès, mentre que al Campionat d'Espanya hi participaran les categories Jet Ski GP4 i Jet Ski GP4 Júnior, ambdues reservades a motos de la marca Yamaha propulsades amb un motor de 4 temps.

Aquesta cursa té unes condicions particulars, ja que és l'única que es disputa en aigua dolça, tota vegada que l'aigua del Canal Olímpic, on es va disputar la primera cursa aquesta temporada, és salobre. També cal assenyalar que la sortida no es dóna des de la vora, sinó llençada, amb les motos evolucionant en marxa.

Els entrenaments començaran a les 11 del matí i seguidament es disputaran tres mànegues d'onze minuts més una volta per a cadascuna de les categories, excepte les de la categoria Júnior, que tindran una durada de 9 minuts més una volta.

Tota l'activitat podrà ser seguida gratuïtament des de la riba dreta del riu Ebre al seu pas per Amposta, però els organitzadors recorden que són vigents totes les normes de protecció antivirus ordenades per les administracions competents.


Per: Redacció

Fotos: Cedida