Mas de la Cuixota. Activitats tradicionals al Delta de l´Ebre. Serveis turístics

CAT | ES

Comencen les obres de millora i conservació al jaciment ibèric de la Moleta del Remei

L’objectiu és rehabilitar els equipaments i facilitar la lectura i interpretació de les restes arqueològiques

Etiquetes   turisme, alcanar, montsia

Publicat el25/9/2017

Comencen les obres de millora i conservació al jaciment ibèric de la Moleta del Remei | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La Moleta del Remei està catalogada com a Bé Cultural d'Interès Nacional


L'Ajuntament d'Alcanar i el Museu de les Terres de l'Ebre han impulsat una actuació per a conservar i rehabilitar el patrimoni arqueològic de la Moleta del Remei. Les obres ja han començat i finalitzaran abans de la celebració de Tyrika, el Festival Iber d'Alcanar, el 14 i 15 d'octubre, ja que el jaciment en serà un dels escenaris.

L'Ajuntament ha adjudicat l'obra a la baixa a l'empresa Bioma per un import de 8.469,98 euros (IVA inclòs). Tanmateix, el consistori compta amb una subvenció de 5.194,59 euros de la Diputació de Tarragona, amb la qual es cobrirà la major part de la despesa del projecte.

D'altra banda, es rehabilitaran l'únic forn i una de les llars de foc localitzats a l'àmbit 7 del poblat ibèric de la Moleta del Remei i es crearà un sòl d'ocupació, que representarà el terra que xafaven en aquella època.

Ivette Fibla, regidora d'Urbanisme, Patrimoni i Ordenació del Territori, explica que “el projecte s'emmarca dins una campanya d'actuació més àmplia, que portem a terme conjuntament amb el Museu de les Terres de l'Ebre per a millorar els elements informatius i didàctics del jaciment que, pel temps, l'ús i alguna acció vandàlica, no ofereixen les garanties de qualitat exigides en un equipament d'aquestes característiques“.

Mar Villalbí, conservadora del Museu de les Terres de l'Ebre, afegeix que “es rehabilitaran les dos zones perquè pensem que en arqueologia la finalitat didàctica és crucial. Si la gent comprèn la importància històrica del jaciment, també entén la importància de conservar-lo, i així ho podrà transmetre a les generacions futures.”

La Moleta del Remei està catalogada com a Bé Cultural d'Interès Nacional. Per aquest motiu, una persona especialista en arqueologia i una altra en restauració supervisaran el desenvolupament de les tasques de l'empresa ampostina Bioma, especialitzada en l’execució de projectes d’adequació, conservació i millora d’espais exteriors en l’àmbit públic.


suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu