Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/12/2022#) AND (caducitat>=#8/12/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Com potenciar el producte local

Ribera d’Ebre Viva organitza quatre sessions formatives sobre màrqueting territorial, gastronomia, turisme i dinamització de la venda de proximitat

Etiquetes   producte proximitat, formacio, ribera ebre

Publicat el5/4/2019

Com potenciar el producte local | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... L’objectiu és rellançar el producte agroalimentari riberenc els pròxims anys. Foto: Pixabay


El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, dins del programa Ribera d'Ebre Viva, organitza aquests pròxims mesos quatre sessions per potenciar el producte local, on es parlarà de màrqueting territorial, gastronomia, turisme i dinamització de la venda de proximitat. Aquestes quatre jornades, dirigides a empreses elaboradores, productors agroalimentaris, restauradors, comerciants, agents del sector turístic i tècnics comarcals, comptaran amb l'expertesa de professionals en aquests camps i han de servir per identificar els factors més importants per impulsar la comarca.

La iniciativa parteix del treball realitzat dins el Ribera d'Ebre Viva l'any passat, quan es va realitzar una diagnosi presentada al novembre a la Jornada de Productes Locals i Venda de Proximitat. En aquesta radiografia del sector es van detectar una sèrie de mancances, a partir de les quals s'ha programat ara les quatre sessions participatives obertes a empreses i tècnics riberencs. D'aquí aquest any n'ha de sortir la redacció del Pla d'Acció que ha de rellançar el producte agroalimentari riberenc els pròxims anys.


La primera sessió amb Pau Canaleta, el 10 d'abril

Les sessions són de caràcter mensual, i s'allargaran d'abril a juliol. Així, la primera cita és el dimecres 10 d'abril, amb Pau Canaleta, expert en comunicació estratègica, creació de marca i posicionament territorial, que farà una sessió enfocada a Com construir marca de territori agroalimentari a la Ribera d'Ebre.

Ja al maig, el dimecres 15, serà el torn de Potenciar el producte local a través del turisme, amb David Esteller, consultor en innovació, planificació i màrqueting de destinacions enoturístiques i gastronòmiques. El dilluns 17 de juny, Pep Palau, gastrònom i promotor d'iniciatives com el Fòrum Gastronòmic i la Fira Orígens, parlarà de Valorització de les produccions locals a través de la gastronomia, models i possibles camins a seguir. I el dimecres 10 de juliol el tema serà El paper de les empreses i el territori en l'impuls dels productes locals i la venda de proximitat, a càrrec de mOntanyanes, l'empresa que ja va fer la diagnosi.

Aquestes sessions tindran lloc de 9,30 a 13 hores i es farà a l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre, la resta en canvi se celebraran a la sala de plens del Consell Comarcal de la Ribera. La inscripció està oberta en aquest enllaç.



Fonda Aparicio Fuentespalda. Viu l’experiència gastronòmica del Matarranya