Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/17/2021#) AND (caducitat>=#6/17/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Benifallet ret homenatge als descobridors de les Coves Meravelles

L’Ajuntament organitza un acte institucional el 28 d’abril en reconeixement als espeleòlegs del Club Excursionista de Gràcia i a totes les persones implicades en la conservació i difusió de les Coves. El dia 29 d’abril es celebrarà la tradicional Festa de les Coves amb un dinar popular que inclourà un vermut electrònic i diverses actuacions musical

Etiquetes   natura patrimoni, benifallet, baix ebre, coves meravelles

Publicat el24/4/2018

Benifallet ret homenatge als descobridors de les Coves Meravelles | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


En el marc del programa de commemoració del 50è aniversari de la descoberta de les Coves Meravelles, l'Ajuntament de Benifallet impulsa un acte institucional, en reconeixement i homenatge als espeleòlegs del Grup d'Investigacions Espeleològiques (GIE) del Club Excursionista de Gracia, descobridors de les coves. A l'acte, que tindrà lloc el dia 28 d'abril a les coves de Benifallet també es reconeixerà la tasca de totes aquelles persones que han treballat per la conservació, difusió de les Coves i que han fet i fan possible visitar-les.

L'homenatge començarà a les 17:30h amb la descoberta de la placa commemorativa a càrrec de l'alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret, qui també entregarà un emblema de reconeixement als espeleòlegs descobridors Jesús Griera i Manel Arnau. De la mateixa manera, es rendirà homenatge a títol pòstum a Ramon Garcés i Eugeni Marigot, que també foren membres de l'expedició que va descobrir les coves el 19 de març de 1968.

Per l'ocasió es comptarà amb l'actuació de la Coral de Cardó a l'interior de la Cova Meravelles i es ballarà una Jota a la plaça de les Coves. Els assistents a més, podran gaudir d'un aperitiu amb degustació de vins amenitzat pel músic David Espinós, a partir de les 20h.


La Festa de les Coves

El diumenge 29 d'abril, es celebrarà la tradicional Festa de les Coves de Benifallet amb el tradicional dinar popular i paellada, que les colles podran començar a preparar a partir de les 10 del matí. La jornada també inclourà un vermut electrònic a les 12h del migdia i Ball amb l'orquestra Prisma a la tarda.


Les Coves, una de les icones més reconegudes de Benifallet

Les Coves Meravelles de Benifallet són un espai natural de gran interès patrimonial, turístic, educatiu i històric i una de les icones més reconegudes d'aquesta població ebrenca, juntament amb la Serra del Cardó i el riu Ebre. Les Coves tenen un gran valor històric. Abans de la descoberta, hi havia constància de l'existència d'altres cavitats, i fins i tot, per algunes famílies havien estat refugi durant la Batalla de l'Ebre a la Guerra Civil. Més tard, excavacions arqueològiques han datat presència humana durant el període neolític. Actualment, de les 6 cavitats que formen el conjunt de les coves de Benifallet, dos d'elles són accessibles al públic: La Cova del Dos i La Cova Meravelles. En un futur proper està prevista l'obertura al públic de la Cova de Xafarroques.


Benifallet ret homenatge als descobridors de les Coves Meravelles | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...